Eskrimin yükselen yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Eskrimin yükselen yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 14:23

Kılıç dalında yarışan Başkentli sporcu İbrahim Ahmed Acar, 2017 yılında katıldığı uluslar arası 3 organizasyonda, 3 kez kürsüye çıktı. Bir ay içinde, önce Avrupa sonra Dünya şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Eskrimde Başkentli sporcu İbrahim Ahmed Acar’ın başarısını konuşuyor. 2017 yılına müthiş bir giriş yapan Acar, katıldığı 3 uluslar arası organizasyonda, 3 kez kürsüye çıkıp, herkesi gururlandırdı. Genç sporcu, Ocak ayında Macaristan’da yapılan Gençler Kılıç Dünya Kupası’na katıldı. Başkent Budapeşte’deki organizasyonda; İbrahim Ahmet Acar, Mehmet Fatih Ant, Alp Ege Koç, Aylin Çakır, Fatma Zehra Köse ve Deniz Selin Ünlüdağ’dan oluşan milli takım, üçüncülük maçında Rusya’yı 40-38 yenerek, bronz madalya kazandı. Mart ayının başında Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Acar, Türkiye’ye 94 yıllık eskrim tarihindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırdı. Ankara Atatürk Lisesi öğrencisi olan milli sporcu, çeyrek finalde Ukraynalı, yarı finalde de Rus rakibini yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Ukraynalı rakibi Ivan Pysarenko ile karşılaşan İbrahim Ahmed Acar, karşılaşmayı 15-11 kazanarak, Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Haberin Devamı

YOLU OLİMPİYAT YOLU

İbrahim Ahmed Acar, bu şampiyonluktan bir ay sonra bu kez Bulgaristan’ın Filibe kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Dünya Şampiyonası’na katılıp, tarihi bir başarıya daha imza attı.
Gençler kategorisinde yarışan Acar, yarı finalde Güney Koreli Jayeoon Lim’i 15-14, finalde ABD’li Christopher Walker’ı 15-13 mağlup etti ve Türkiye’ye eskrimde ilk Dünya şampiyonluğunu kazandıran sporcu olarak tarihe geçti.
Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, bir ay içinde Avrupa ve Dünya şampiyonu unvanını kazanan milli sporcuyu kutlayıp, “Sadece eskrim tarihimizin değil, spor tarihimizin de en önemli başarılarından biri. Çünkü tarihimizde hiç altın madalya alamadığımız Avrupa ve Dünya şampiyonalarında aynı sporcumuz, bir ay arayla iki altın madalya kazandı. İbrahim’in yolu, bundan sonra olimpiyat şampiyonluğu yoludur” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!