Eşkıya'nın Oscar çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Eşkıyanın Oscar çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk sinema tarihine en çok izlenen film olarak geçen Eşkıya'nın başrol oyuncuları Şener Şen ve Uğur Yücel ile filmin yapımcıları Mine- Ömer Vargı çifti, 'en iyi yabancı film' dalında Oscar'a aday adayı olan filmin tanıtımı için New York'talar.

Mine Vargı, yabancı filmleri değerlendiren Amerikan Film Akademisi ön jürisinin Hollywood'da Eşkıya'yı seyrettiklerini belirterek, ‘‘Bu kategoride 44 ülkenin filmi var. 10 Şubat'ta finale kalan beş film tesbit edilecek, 23 Mart'ta ödül gecesinde kazanan belli olacak.’’ dedi.

Türkiye'de 2 milyon 600 bin kişinin izlediği Eşkıya'da Baran karakterini canlandıran ünlü aktör Şener Şen, ‘‘Bu filmde insanımızı, kendi öz kişiliğimizi beyazperdeye aktarmaya çalıştık. Bizi anlatarak evrenselliğe ulaşım yolunu bulacağımızı sanıyoruz.’’ diye konuştu.

Yapımcı Ömer Vargı ise filmin başarısı hakkında şu yorumu yaptı:

‘‘Şimdiye kadar Türk filmlerinde ender görülen bir ortak çalışma sergilendi. Baş aktörleri, yardımcı oyuncular, kamera ve teknik ekip, yazar-rejisör ve yapımcılar bir aile yakınlığı içinde ‘Eşkıya'yı hazırladılar.’’

New Yorklu film eleştirmenleri filmi ilk kez bu akşam Manhattan’da The Disney Screening Room'da seyredecekler. Gösterimden önce düzenlenen bir resepsiyonda Eşkıya'nın baş aktörleri Şener Şen ve Uğur Yücel ile yapımcıları Mine, Ömer Vargı da Amerika'lı film eleştirmenlerine tanıtılacak. Yapımcı Mine Vargı, geçen Ocak'ta Avusturya ve Almanya'da vizyona giren Eşkıya'nın önceki gün de Londra'da iki sinemada birden gösterilmeye başladığını söyledi. Bayan Vargı, Amerika'daki temsilcileri Arthur Kannanack'ın filmin dünya piyasında satışı için faaliyet gösterdiğini, Arizona'lı bir sinema zinciri sahibinin de Los Angeles'e giderek Eşkiya'yı seyredeceğini bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!