Erzurumlulardan Kahraman Kazan'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Erzurumlulardan Kahraman Kazana ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 10:42

Erzurumlulardan Kahraman Kazan'a ziyaret

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)- ERZURUM Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit ve 92 gazi veren Kazan'a taziye ziyaretinde bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında verdiği kahramanca mücadele ile tarihe geçen Kazan'a taziye ziyaretleri sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım, başbakan yardımcıları, bakanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun her kesiminden ziyaretçi akınına uğrayan Kazan'ın son konuğu, Erzurum'un Oltu ilçesinde faaliyet gösteren Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği üyeleri oldu. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, dernek başkanı Hikmet Şahin ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti.

F-16'LARIN KALKIŞINI ENGELLEDİK

Başkan Ertürk, Kazan'da da Erzurumluların yaşadığını belirterek, onlarla Kazan'da yaşayan diğer hemşehri grupları gibi yakın olarak görüştüklerini söyledi. Ertürk, "Kazan 81 vilayetten insanların göç ettiği bir ilçe. Buna karşın güvenlik, sağlık ve sosyal imkanların en üst seviyede temin ve tesis edildiği bir ilçe. Benim kapı komşum da bir Erzurumlu. 15 Temmuz gecesinde Kazan'da yaşayan Erzurumluların gerçekten büyük katkısı oldu. Erzurum Narmanlı bir şehidimiz ve gazi olan Erzurumlular var. O gece Kazanlı hemşehrilerimle birlikte ağır bomba yüklü F-16'ların kalkışına izin vermiş olsaydık, PKK'ya bile kullanılmayan o bombalar Ankara ve İstanbul'u vurabilir ve bugün Allah göstermesin bir iç savaşın eşiğinde olabilirdik. Rabbim onların oyunlarını ve tuzaklarını bozdu. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü noktasındaki her siyasi görüşten ve her fikirden olan insanların verdiği bu onurlu mücadele sayesinde siz Oltu'dan çıkıp buraya kadar gelebildiniz. Geçirdiğimiz zor süreçten dolayı bizlere de dua etmenizi istiyorum. Kazan, sizin bir evinizdir. Sizleri her zaman burada misafir etmekten onur duyarım" dedi.

KAZAN İKİNCİ ÇANAKKALE'DİR

Dernek Başkanı Hikmet Şahin de, Kazan halkının yazmış olduğu kahramanlık destanı karşısında duygulandıklarını belirterek, "Biz aslında Kazan'a kardeşlik köprüsü kurmak için gelecektik, ancak ikinci bir Çanakkale olarak gördüğümüz için buraya gelerek, şehit ve gazilerimizin yanı sıra Kazan halkının yanında olduğumuzu göstermek istedik. Kazan'ın eski durumuna baktığımızda şu anki Kazan'la arasında büyük fark var. Başkanımızın halkıyla birlikte olduğunu ve halkın ona büyük teveccühü olduğunu gördük. Bu kadar kalabalık gelmemizin en büyük sebebi, Başkanımız Lokman Ertürk'e minnettarlığımızı sunmak içindir. Kazan ikinci bir Çanakkale'dir. Çocuklarımızı da getirmemizin amacı Çanakkale'den önce Kazan'ı görmeleridir" dedi.

ERZURUM'UN NENE HATUN'U

Dernek üyesi çarşaflı bir kadınının ziyaret sırasında Başkan Ertürk'e, "Ben de Erzurum'un Nene Hatun'uyum. Bundan sonra da Kazan'ın Satı Kadın'ıyım' demesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Dernek üyeleri, ziyaretin ardından Kazan'ı gezme fırsatı buldu. Kazan'daki projeleri yerinde inceleyen dernek üyeleri, ilçeye olan hayranlıklarını dile getirdiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!