Erdoğan: Bu örgüte giden her kuruş millete sıkılan bir kurşundur (2)

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Bu örgüte giden her kuruş millete sıkılan bir kurşundur (2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 15:47

Erdoğan: Bu örgüte giden her kuruş millete sıkılan bir kurşundur (2)

Haberin Devamı

 



"KAÇTILAR, BİZ DE KOVALIYORUZ. BUNU DA BİR İNTİKAM HIRSIYLA DEĞİL HUKUK İÇİNDE"



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Tarihimizin en alçak, hain, sinsi darbe girişimine asker elbisesi giymiş teröristlerin saldırısına daha da önemli bir işgal teşebbüsüne maruz kaldığımız 15 Temmuz hadisesi nedeniyle birlikteyiz. Bu millet büyük bir millet, güçlü bir millet. Bu millet ürkek, korkak, kaçak bir millet değil, kaçaklar belli. Onlar şu anda kaçtılar, biz de kovalıyoruz. Bunu da bir intikam hırsıyla yapmadığımızı da söyleyeyim, bunu da hukuk içinde, adalet çerçevesinde yapıyoruz, yapacağız. 240 şehidimizin 2195 gazimizin kanını yerde bırakamayız. Bırakırsak bunun hesabını veremiyiz" diye konuştu.

"O CAMİADAN DOSTLARINIZ, OLABİLİR BUNLARI SAVCILIKLARIMIZA, BİLDİRMENİZ LAZIM"



Erdoğan, "Türkiye'yi Fetullahçı Terör Örgütü eliyle esir etmek, Suriye'de, Libya'da, Irak'ta ve Afganistan'da yaşanan o acı görüntüleri, burada tekrarlamak isteyenlere milletimiz tarihi bir ders vermiştir. Ne diyor Fetullahçı Terör Örgütü'nün o sözde kalemşorları, profları 'Bu millet öyle silahların karşısına dikilmez.' Çağrımızı yaptık milletim tankların önünde şehit oldu. Milletimiz meydanları adeta festival alanına dönüştürdü" dedi. İş adamlarından, yurtdışındaki tüm muhataplarına darbe girişimini ve 'Fetullahçı Terör Örgütü'nün sadece Türkiye için değil tüm dünya için bir tehdit olduğunu anlatmaları çağrısında bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Hatta hatta o camiadan dostlarınız, arkadaşlarınız olabilir. Ben diyorum ki bunları da ifşa etmeniz lazım. Bunları savcılıklarımıza, emniyet teşkilatımıza bildirmeniz lazım. Niye? Bu, bizim üzerimize bir vatanseverlik borcudur. Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz. Şikayetçi sıfatıyla bunalır bildirmeniz lazım. tam bir virüs her yere girmişler.

ŞEYTANİ BİR ZİHİNSEL YAPI BUNLAR İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ



Diyelim ki silahlı kuvvetlerde, emniyet teşkilatında enteresan olan şey, oradaki imamlık görevini siviller vasıtasıyla yürüttüler. Tahsil falan çok önemli değil. Maharet önemli. Şeytani bir zihinsel yapı bunlar için çok daha önemli."

"17-25 ARALIK YARGI VE POLİS DARBE GİRİŞİMİNİ, BENİM ŞAHSİ MESELEM OLARAK GÖRENLER"



17-25 Aralık operasyonlarına ilişkin Erdoğan, "17-25 Aralık yargı ve polis darbe girişimini, benim şahsi meselem olarak görüp 15 Temmuz silahlı darbe girişimiyle hala gerçekleri kavrayamayanlar, bu örgütün iflah olmaz parçalarıdır. Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur. Zalime merhamet mazluma eziyettir" ifadelerini kullandı.

"FETÖ MENSUPLARININ BAŞINI PKK, DAİŞ GİBİ EZMEKTE KARARLIYIZ"



Erdoğan, "FETÖ mensuplarının başını tıpkı PKK mensupları gibi, tıpkı DAİŞ mensupları gibi, demokrasiden ve hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden ezmekte kararlıyız. Sizlerden destek vermenizi bekliyorum" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!