Onun kartı var güzel mi güzel

Güncelleme Tarihi:

Onun kartı var güzel mi güzel
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 21:40

Nakitsiz bir topluma doğru ilerlerken, kart kullanımı artık çocukları da kapsıyor. Psikolojik danışman ve bir anne olan Canan Bayrak tarafından kurulan ve şarkıcı Mustafa Sandal tarafından desteklenen ‘manibux’, 8-18 yaş aralığındaki çocukların tüm harcamalarını kartlara taşıyor. Mastercard özellikli bir ön ödemeli kart olan manibux her yerde kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

DİJİTALLEŞEN finans dünyasıyla her geçen gün nakitsiz bir dünyaya doğru hızla ilerliyoruz. Banka veya kredi kartları bunun için en önemli adımların başında geliyor. Kart denilince akla ilk olarak yetişkinler gelse de, artık çocuklar da cep harçlıları yerine kendileri için geliştirilen özel harçlık kartlarını kullanmaya başlıyor. Türkiye’de bu alanda son dönemde oldukça dikkat çeken bir girişi var. Adı ‘manibux’. Psikolojik danışman ve bir anne olan Canan Bayrak, tarafından kurulan manibux, anne babalarının 8-18 yaş aralığındaki çocuklarına akıllı telefonlarına yükleyecekleri uygulamayla kolayca harçlık gönderebilmeyi sağlayan bir harçlık yönetim uygulaması ve ön ödemeli kart.

GELECEKLERİNİ ŞEKİLLENDİRECEK

Manibux’ta da kendi kızlarından ve çevresinde ailelerin ihtiyaçlarından yola çıktığını anlatan Bayrak, “Gelecekte daha bilinçli, sorumluluk sahibi ve kendini kontrol edebilen, özgür çocuklar yetiştirmek ve yetişmesinde biraz destek olabilmek amacıyla finans dünyasında tecrübeye sahip bir ekipten de destek alarak manibux’ı kurdum” dedi. Manibux sayesinde çocukların kartlarına yüklenen harçlıkla, internet dahil dünyanın her yerinde harcama yapabileceğini, kendi uygulamaları üzerinden birikim yapabileceklerini ve harçlıklarını yönetebileceklerini ifade eden Bayrak, “Aileler de kendi akıllı telefonlarından çocuklarının yaptıkları harcamaları ve nerede yaptıklarını anında takip edebilecekler. Çocuklar da kendi paralarını yönetirken paranın sadece harcamak için değil, tasarruf amacıyla da kullanılabileceği bilincini kazanacaklar. Kendi geleceklerini şekillendirecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Onun kartı var güzel mi güzel
İNTERNETTE DE KULLANILIYOR

Sistemin çok basit çalıştığını ifade eden Bayrak, şunları söyledi: “Anne veya baba cep telefonuna manibux uygulamasını yüklüyor. Daha sonra uygulama üzerinde hem kendi adına bir kullanıcı oluşturuyor, hem de çocuğunu tanımlıyor. Sonrasında manibux kartı çocuğuna verip uygulama üzerinden kendi kredi veya banka kartları ile harçlık gönderebiliyorlar. Ayrıca çocuğa düzenli harçlık tanımlayabiliyor, kartına yüklü bakiyeyi görebiliyor, harcamalarını nerelerde yaptığını takip edebiliyorlar. Çocuk ise manibux kartına yüklenen parayı ister dijital kumbara gibi biriktirebiliyor, ister normal mağazalarda, isterse de internet üzerinden kullanabiliyor. Manibux kart aslında Mastercard özellikli bir ön ödemeli kart. Dolayısıyla Mastercard kredi kartı geçen her yerde aynı şekilde kullanılabiliyor. Bunun yanında çocuk kendi cep telefonuna manibux uygulamasını kurup çocuk girişini yaptıktan sonra anne veya babasından anında harçlık isteyebiliyor, kendi kartının bakiyesini görebiliyor ve hatta akrabalarından da Whatsapp veya SMS üzerinden anlık harçlık talep edebiliyor”

Haberin Devamı

3 BİNDEN FAZLA AİLE KULLANIYOR

Şu anda 3 binin üzerinde kayıtlı aileye ulaştıklarını anlatan Bayrak, “Her ailede birden fazla çocuk da olabiliyor. Aylık olarak bir çocuk yaklaşık olarak 120 TL civarında harcama yapıyor, kalanını da biriktiriyor. Bugüne kadar 650 bin TL’den fazla harçlık yatırıldı ve her geçen gün bu rakam daha da artıyor kullanım alışkanlıkları oturdukça. Kullanıcılarımızın yaş ortalaması yaklaşık 13.5 ve yine kullanıcılarımızın yüzde 30’u her hafta düzenli harçlık alıyor” dedi.

HEDEF YURTDIŞINA AÇILMAK

GELECEKTEKİ planlarından bahseden Bayrak, şunları söyledi: “2017 marka işbirlikleri ile kullanıcılarımıza yeni fırsatlar sunacağımız bir yıl olacak. Tabii en önemli hedefimiz 2018 yılından itibaren Avrupa’da belirlediğimiz 3-4 pilot ülkede de manibux’ı yaymak. Bu amaçla yurtdışında lisans ve şirket kurma çalışmalarımız devam ediyor.”

Haberin Devamı

Onun kartı var güzel mi güzel

MUSTAFA SANDAL NASIL YATIRIM YAPTI

MANIBUX’a Mustafa Sandal, Barış Cönger, Ayla Cönger, Burak Günsev ve Ayberk Kuday olmak üzere 5 melek yatırımcının yatırım yaparak 2 milyon dolarlık ön değerlemeye ulaştığını anlatan Bayrak, “Mustafa Sandal’ın da 2 çocuğu var. Bir arkadaşı manibux’tan bahsetmiş. O da hemen uygulamamıza girerek, kayıt olmuş. Daha sonra da bir baba olarak manibux’ın içinde yer almak ve birlikte ortak fikirlerle çocuklarımıza kendi paralarını yönetme becerisini kazandırmak istedi. Bu nedenle bir yatırımcıdan çok, çocuklar ve gençlerin geleceğini şekillendiren fikirler üreten ve emek harcayan bir baba olarak manibux’ın bir parçası oldu” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!