Turizm için yapılacak çok şey var

Güncelleme Tarihi:

Turizm için yapılacak çok şey var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 18:57

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Turanlı, panelde yaptığı konuşmada Hürriyet ile ortaklaşa yaptıkları ‘Ekonomi Zirvesi Projesi’ ile 81 ilin hepsini gezmek ve bu illerin mevcut ekonomisini anlamak istediklerini söyledi.

Edirne’nin Ekonomi Zirvesi düzenledikleri Hatay ve Bursa’dan sonra 3’üncü şehir olduğunu belirten Turanlı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu zirveleri düzenlemeye başladığımızda Türkiye’nin 81 iline gidip, o ilin mevcut ekonomi durumunu gözlemleyip, somut çözüm önerileri getirelim ve projeleri hayata geçirelim istedik. Edirne’de sokaklarda yürürken, sizleri tarih karşılıyor. Edirne’yi birçok ilden ayıran oldukça ayrıcalıklı bir özellik. Turizm konusunda Edirne’de yapılacak çok şeyin olduğunu düşünüyorum.”

DAHA GÜZEL GÜNLER İÇİN
İş dünyası olarak birçok sorumlulukları olduğunu belirten Ece Turanlı, şöyle devam etti: “Türkiye’nin 81 ilinde genç nüfusu ve üretim iştahıyla çok önemli bir potansiyel olduğunu gözlemliyoruz. Biz de bu yüzden buradayız. Umarız hep birlikte çalışmalarımız sonucuna ulaşacaktır. Tarımdan hayvancılığa, turizmden tekstile kadar birçok alanda Edirne’de de fırsatlar olduğunu gözlemliyoruz. Bu ülkenin genç nüfusunun daha iyi bir Türkiye hayal ettiğini biliyoruz. Bu anlamda da iş insanlarına düşen sorumluluk çok fazla. İş dünyası olarak ülkenin ilerlemesi ve dünya ile rekabet etmesi için hepimizin elimizi taşın altına koyması lazım. Hepimizin sorumlulukları var. Türkiye’yi hep birlikte daha güzel günlere ulaştıracağız.”

3 MİLYON TURİST VAR
Şehrin turizm potansiyeline de değinen Ece Turanlı, “Edirne çok özel bir şehir, tarihi çok eskiye dayanıyor. Osmanlı’ya başkentlik yapan, Milli Mücadele’de çok önemli bir rol oynamış bir kent. Dün geceden beri Edirne’deyim. Sokaklarda yürürken, sizleri tarih karşılıyor. Birçok farklı inancı içinde barındırıyor. Tüm bunlar Edirne’yi birçok ilden ayıran oldukça ayrıcalıklı bir özellik. Her şeyden önce bu kentte Mimar Sinan var. Turizm konusunda Edirne’de yapılacak çok şeyin olduğunu düşünüyorum. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan Edirne’ye 3 milyon üzerinde turist geldiğini, hedeflerinin ise 10 milyon turist olduğunu öğrendim. Bu konuda elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız” dedi.

YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
Taş Yapı olarak Türkiye’de yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Ece Turanlı, konuşmasında ayrıca hukukun üstünlüğü ilkesini vurgu yaptı. Turanlı, “Hem yerli yatırımcılar hem de ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar için büyük hedef, yatırım yapabilmenin en büyük paydası hukukun üstünlüğü ilkesidir. Yatırımcılar, bu ülkede kanun olduğunu, yasaların her şeyin üzerinde olduğunu ve uygulandığını görmek isterler. Tüm kişi ve grupların üzerinde kanunlar vardır. Bu bağlamda arkamıza güvence olarak aldığımız ‘Türkiye bir hukuk devletidir’ durumuyla işlerimize çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!