Giren para çıkandan 1 milyar $ fazla

Güncelleme Tarihi:

Giren para çıkandan 1 milyar $ fazla
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 20:48

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’de tüm ekonomik göstergelerin 15 Temmuz öncesinden daha iyi duruma geldiğini belirterek, “Darbe girişimi ekonomiyi zerre kadar etkilemedi. Dün itibariyle Türkiye’ye giren para miktarı çıkan para miktarından 1 milyar dolar daha fazla” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, darbe girişiminin ekonomiyi zerre kadar etkilemediğini savunarak, “Ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi duruma geldi” dedi. Yıldırım, partisinin dünkü Meclis grubunda Türkiye İhracatçılar Birliği üyeleri ile bir araya geldiğini belirterek, “Daha çok üreten, daha hızlı büyüyen Türkiye için neler yaptık, neler yapacağız, bunları konuştuk. İşsizlik ve işgücüne katılım oranlarına ilişkin istatistikler açıklandı. İşgücüne katılım oranı yüzde 52.5 ile rekor seviyeye ulaştı, 28 milyon vatandaşımız şu anda iş sahibi oldu. Bu şunu gösteriyor; terör gelmiş, darbe girişimi olmuş hiç ama hiç ekonomimiz zerre kadar bundan etkilenmiyor. Şu anda ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi duruma geldi” dedi.

Haberin Devamı

MERKEZ’İN REZERVİ ARTTI

Merkez Bankası’nın 28 Nisan’dan beri 15 Temmuz darbesi de dahil piyasaya bir kuruş verme ihtiyacı duymadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: “Merkez Bankası’nın rezervleri 120 milyardan 126 milyar dolara çıktı. Bu ne demektir? Hani ‘Türkiye’de darbe olacak, ekonomide istikrar bozulacak, Türkiye’den paralar çıkacak’ diyorlar ya, bunların hepsi bir koca yalan. Dün itibariyle Türkiye’ye giren para miktarı çıkan para miktarından bir milyar dolar daha fazla. Yatırım yapılacak ülke hala Türkiye’dir.”

BES İLE GELECEĞE YATIRIM

Ekonomiyi daha da canlandırmak ve üretimi artırmak için hazırladığımız teşvik tedbirlerini hayata geçirmeye başladıklarını kaydeden Yıldırım Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile artık vatandaşların geleceğe yatırım yapacaklarını vurguladı. Yıldırım şöyle konuştu: “Tasarruflarımızı artıracağız. 10 yıl içerisinde vatandaş, devletin de katkısıyla 90 milyar liralık bir tasarruf sağlayacak, bir anlamda geleceğini garantiye alacak. Paraya erişimi kolaylaştırmak, yatırımları daha da artırmak için Kalkınma Bankası ve Eximbank’ın sermayesini güçlendirdik. Taşınır Malların Rehni Kanununu ile esnafın, küçük sanayicilerin, KOBİ’lerin artık arsa, bina gibi taşınmazların yanında ellerinde ne tür menkul taşınır değer varsa bunları da teminat olarak gösterebilecekler. Krediye ve paraya erişim daha da kolay hale gelecek. Gümrük, kurumlar vergilerinde önemli reformlar yapıyoruz. Buradan tüm iş adamlarımıza, sanayicilerimize bir kez daha sesleniyorum; Türkiye için üretmeye, Türkiye’ye güvenmeye devam edin. Önünüzdeki engelleri tek tek kaldırıyoruz.”

Haberin Devamı

ŞİRKET DEĞİL YÖNETİCİSİ SUÇLU

YAŞANAN operasyonlarla ilgili kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini kaydeden Binali Yıldırım, “İş aleminde olan işini yapmaya devam etsin. Memur olanlar işlerini yapmaya devam etsinler. Ancak biz bunları kılı kırk yararak, titiz bir şekilde tespit edeceğiz, tek tek aynı vücuttaki kanser hücreleri gibi ayıklayacağız. Zahmetli, titiz bir çalışma gerektiriyor. Bunu bilmenizi istiyorum. Efendim soruyorlar, ‘Ben halı ticareti yapıyorum, filanca şirketim ona mal verdi. Onlar da bana çek verdi. Ben şimdi FETÖ’cü müyüm, değil miyim?’ Hayat devam ediyor, ticaret, iş devam ediyor dolayısıyla alışveriş de yapacağız, ticaret de yapacağız. Buradaki bizim ölçümüz çok net. Kurumlar değil onların yöneticileri suçludur. O şirketler binlerce insana iş, aş, ekonomiye can veriyor. O şirketi FETÖ’nün emelleri için kullananlar hesap verecek. Bu çerçevede gerek MASAK gerek Maliye Bakanlığımız, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, ilgili birimler çalışmaları yapıyorlar. Bunda herhangi bir yanlış, hata olmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar” yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!