İnşaat devinin sahibi FETÖ soruşturmasında ifade verecek!

Güncelleme Tarihi:

İnşaat devinin sahibi FETÖ soruşturmasında ifade verecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 07:30

Darbe girişimi ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltılar sürerken FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonda ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu da gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan'ın da ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Serdar İnan, Taksim'deki demokrasi nöbetinde vatandaşlara yemek dağıtmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'ye yönelik başta Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçelerinde tespit edilen 10'dan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında kadınların da olduğu şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili. Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Çıkrıkçıoğlu'nun sahibi olduğu şirket, sektörün önde gelen firmalarından biri. Metalsac AŞ. 40 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteriyor.

Kayserili iş adamı Çıkrıkçıoğlu'nun adını taşıyan bir meslek yüksekokulu Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

İnşaat devinin sahibi FETÖ soruşturmasında ifade verecek

Çıkrıkçıoğlu, iki yıl önce yapılan genel kurulda TİM yönetimine girmişti. 

İNŞAAT DEVİNİN SAHİBİ DE İFADE VERECEK

Operasyon kapsamında İnanlar İnşaat'ın sabihi Serdar İnan'ın ifade için emniyette olduğu öğrenildi. İHA'nın haberine göre aileden yapılan açıklamada "Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKFA Holding ve bünyesindeki şirketlere soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturma kapsamında Sayın Serdar İnan’ın ifadesi talep edilmiştir. Gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi paylaşmaya devam edilecektir" denildi.

İnşaat devinin sahibi FETÖ soruşturmasında ifade verecek

TAKSİM'DE YEMEK DAĞITMIŞTI

İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Taksim’de demokrasi nöbetlerinde vatandaşlara yemek dağıtmıştı. 50 yılı aşkın bir süreden beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren İnanlar İnşaat bir dizi önemli proje tamamladı. Şirketin, İstanbul'un çeşitli yerlerinde devam eden inşaat projeleri de bulunuyor.

SUÇLAMA BELLİ OLDU
Şüpheliler "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütüne finansal destek sağlamak" ile suçlanıyor. Dün TUSKON’A yapılan operasyonda da 187 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Haberin Devamı



Haberin Devamı

İKİ GÜNDE İKİ BÜYÜK OPERASYON

Önceki gün ve dün de iki önemli operasyon yapıldı. Anılan operasyonlardan birini İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı diğerini, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Önceki günki operasyonda, Akfa Holding'in sahibi Fatih Aktaş, A101'in sahibi Turgut Aydın, İhlas CEO'su Cahit Paksoy, Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan'ın da aralarında olduğu çok sayıda önemli isim gözaltına alınmıştı.

Dün yapılan operasyonda ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Nejat Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllü Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!