Bayburt’a 100 milyon liralık eğitim merkezi

Güncelleme Tarihi:

Bayburt’a 100 milyon liralık eğitim merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2023 07:00

BAKSI Kültür Sanat Vakfı, Bayburtlu kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik gücünü artırmayı amaçladığı ‘Baksı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Bayburtlu kadınların ekonomiye katılımını artırmayı amaçlayan bu projenin tanıtımı önceki gün İstanbul’da gerçekleşti. Açılacak merkez, sekiz dönümlük arazi üzerinde 2 bin 550 metrekarelik alana sahip. Yedi atölye, bir çok amaçlı salon, satış merkezi, kütüphane, kreş, kafeterya ve misafirhane gibi alanları olacak. 100 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilmesi gereken merkezde geleneksel dokuma ehram, kilim, halı ve el sanatları ürünleri üretileceği belirtildi. Tüm üretimlerde tasarımcı imzası olacağı ifade edildi.

KADINLARA ÖNEMLİ DESTEK

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Baksı Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Kadının Anadolu’ya, çağdaş tasarıma, geleneksel zanaata, istihdama, sosyal ve kültürel yaşama etkili biçimde katılımını, kadınının hak ettiği toplumsal ve ekonomik gücü geri kazandıracak bu projenin hayata geçirilmesi için destek çağrısında bulunuyoruz. Bayburt’ta atılacak doğru bir adımla Anadolu kadınını güçlendirmeyi amaçlayan bu önemli girişim ile devletten STK’lara, özel sektörden bireysel destekçilere kadar herkesi işbirliğine çağırıyoruz. Her nesilden kadın bir arada daha güçlü ve daha verimli olabilecekleri imkânları kazanacak. Kadınlar kendilerine doğrudan fayda sağlayacak üretimler yapabilecek, öğrenecek, öğretecek, gelişecek. Asıl önemlisi, sürekliliği olan bir altyapının ilk ve en önemli adımı atılmış olacak” dedi.

Haberin Devamı

Projede yer almaktan mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Tabanlıoğlu Mimarlık Kurucu Ortağı Melkan Gürsel ise, “Fiziki çevresinin ve gündelik yaşamın bir uzantısı olarak, tüm kadınları bu yapılanmanın bir parçası olmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Tabanlıoğlu, “Kadınların bir arada üretecekleri ve bilgiyi bir sonraki nesle aktarmanın teşvik edildiği bu organizasyon, yerel kültürün ve özgün değerlerin yaşamasına vesile olacak” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!