Avustralya, Türkiye'den öğrenci bekliyor!

Güncelleme Tarihi:

Avustralya, Türkiyeden öğrenci bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 16:01

Avustralya İstanbul Konsolosluğu’nun katılımı ve Hub Edu Eğitim ve Kariyer Danışmanlığı’nın organizasyonuyla Avustralya’daki eğitim ve yaşam fırsatları İstanbul’da düzenlenen seminerde masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Avustralya İstanbul Konsolosluğu’nun katılımıyla İstanbul’da Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen etkinlikte Türkiye’deki seçkin liselerin yurt dışı eğitim danışmanları yer aldı. Seminerde, Avustralya İstanbul Konsolosu Jeffie Kaine, Avustralya Ticari Ataşeliği (Austrade) Eğitim Müdürü Esra Erdinç, Sidney Teknoloji Üniversitesi (UTS) Orta Doğu Bölge Müdürü Jalal El Naser ve Hub Edu Avustralya Eğitim ve Kariyer Danışmanlığı’nın Direktörü Simon Boncukçu tarafından yapılan sunumlarda, katılımcılara Avustralya’daki eğitim ve yaşam şartlarıyla ilgili detaylı bilgiler verildi.

Avustralya İstanbul Konsolosu Jeffie Kaine tarafından yapılan sunumda, şu anda dünya genelinde Avustralya’daki üniversitelerden mezun olmuş 2.5 milyon civarında kişi olduğuna dikkat çekilerek, bu insanların kendi ülkelerinde çok başarılı işlere imza attıkları belirtildi. Ayrıca eğitiminin ve yaşamının bir bölümünü Avustralya’da geçirmiş insanlar arasında 15 Nobel ödüllü kişinin bulunduğunu vurgulayan Kaine, “Bu bir ülke için rekor. Avustralya, birçok inovasyonun merkezi. Örneğin kablosuz internet (Wi-Fi), ultrason, tüp bebek tedavisi, rahim ağzı kanseri gibi önemli konularda öncü olmuş bir ülke. Bunlar öğrencilerin ilgisini çekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Toplantıda, Hub Edu Avustralya Eğitim ve Kariyer Danışmanlığı’nın Direktörü Simon Boncukçu da Avustralya’nın yaşam kalitesi olarak dünyanın en iyi standartlarına sahip olduğunu, ayrıca öğrencilerin vizyonunu geliştiren ve araştırmayı öğreten bir eğitim sistemine sahip olduğunu anlattı.

İHTİYACA GÖRE, ESNEK EĞİTİM SEÇENEKLERİ
Avustralya Ticari Ataşeliği (Austrade) Eğitim Müdürü Esra Erdinç’in verdiği bilgilere göre, İngilizce eğitim programları (ELICOS: English Language Intensive Courses for Overseas Students), öğrencilerin akademik veya profesyonel hayatlarındaki ihtiyaçlarına göre şekillendirilebiliyor. İngilizce eğitimi sonrası akademik hayatlarına Avustralya’da devam etmek isteyenler, şartlar uygun ise lisans veya yüksek lisans programlarına direkt başlayabiliyorlar. Üniversiteler, başarı sıralamasında da oldukça iddialı. Uluslararası sıralamada ilk 100 içerisinde birçok Avustralya üniversitesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Dönem başlangıçlarının diğer ülkelerinkine göre çok daha esnek olmasıysa öğrencilerin kısa zamanda Avustralya’daki eğitim hayatlarına atılabilmelerini sağlıyor. Yıl içerisinde iki ya da üç defa kayıt şansı bulunuyor. Genel İngilizce programlarıysa, her pazartesi başlıyor.

Doktora için ise bu durum çok daha esnek. Fiyatların, döviz kuruna göre daha avantajlı olması da büyük bir artı. Okulların fiyatları ve yaşam masrafları, öğrencilerin bulundukları şehre değişiyor. Dil okulları haftalık ücretlendiriliyor. Fiyatları, haftalık 150 Avustralya Dolarıyla 500 Avustralya Doları arasında. Öğrencilerin yaşam masraflarıysa ortalama olarak haftalık 200 Avustralya Doları civarında.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ VİZESİNE ÇALIŞMA İZNİ
Erdinç, Avustralya’da eğitim görmenin en cazip tarafının öğrencilere verilen çalışma izni olduğunu vurguluyor. Avustralya öğrenci vizesinde, haftada 20 saat part-time çalışma izni veriliyor. Özellikle kısa sürede üst seviye İngilizce bilgisine sahip olmayı hedefleyen öğrenciler, çalışma izni sayesinde İngilizce dil bilgisini geliştirebiliyorlar. Ayrıca, üç yıllık lisans ve iki yıllık yüksek lisans programlarını tamamlayan öğrencilere iki yıl geçici çalışma ve oturma izni de veriliyor. Doktora eğitimini tamamlayanlarda bu süre dört yıla kadar çıkabiliyor. Öğrenciler eğitimlerini tamamladıktan sonra uluslararası deneyim kazanarak, global arenada "tercih edilir" hale gelebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!