‘Andersen’den Masallar’ dönemi bitti

Güncelleme Tarihi:

‘Andersen’den Masallar’ dönemi bitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 20:20

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dünyada zenginliğin ve gücün Batı'dan Doğu'ya kaydığını ve dünyayı zor günlerin beklediğini vurgulayarak, "Andersen'den masallar dönemi bitti. Biz artık yaşayarak öğreniyoruz. Bu millet artık öyle cesaretli ve farkında ki sahip olduğu kazanımlara başta da lideri olmak üzere sahip çıkıyor" dedi.

Haberin Devamı

Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) düzenlediği çalıştayda konuşan Albayrak, MMG'nin değişen Türkiye'nin özellikle son 15 yıllık yolculuğunda oldukça önemli yerde olduğunu ancak henüz istenen seviyeye ulaşamadığını söyledi. Albayrak, dünyanın kritik dönemlerden geçtiği günlerde bu dönemde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve MMG'nin önemli rol oynayacağını dile getirdi. Albayrak, güçlü bir Türkiye için alt katmanların hepsine iş düştüğünü belirterek, yerli mimar ve mühendislere güvenmenin önemine işaret etti.

Albayrak, şunları kaydetti: "Eğer birlik ve beraberlikte Türkiye gelecek 10 yıl ayakta kalırsa, bu millete kimse hiçbir şey yapamaz. Bu yüzyılın kaderi de bunun üzerine şekillenir. Tek millete karşı olmak, bu topraklardaki 80 milyonu bir millet olarak görmemek demektir. Tek millete kim karşı çıkıyorsa, defolsun gitsin. Kimse kusura bakmasın, biz bu bayrağa yüzyıllardır el değdirmedik, yere düşürmedik. Onlar başta olmak üzere, ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütlerini dağlarda inlerine gömdük. Bu bayrağa el uzatanları da aynı şekilde gömmeye hazırız. Eğer bu anayasa ile ülke bölünecek olsa, en ön safta Kandil olur, FETÖ olur. Aksini söyleyen defolsun gitsin.”

BAKMADAN GEÇME!