Vasco’nun iflası uluslararası kongre krizine sebep oldu

Güncelleme Tarihi:

Vasco’nun iflası uluslararası kongre krizine sebep oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 00:00

Uluslararası Fransızca Konuşan Sosyologlar Derneği (AISLF) ve Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen XVIII. Uluslararası Sosyoloji Kongresi, Vasco Turizm’in iflası dolayısıyla krize girdi.

Aralarında Alain Touraine, Michel Wieviorka, Saskia Sassen, Vincent de Gaulejac, Michel Seymour, Dominique Wolton, Daniel Mercure gibi dünyaca ünlü isimlerin de bulunduğu akademisyenlerin yol ve konaklama işlemlerini üstelenen Vasco Turizm iflası, 1200 akademisyeni mağdur etti. Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü da Vasco Turizm’in iflası dolayısıyla zor günler geçiriyor. Vasco Turizm, katılımcılardan çok önceden tahsil ettiği konaklama ücretlerini otellere yatırmadığını 26 Haziran’da üniversiteye bildirdi. Böylece konaklama ve transfer ücretlerini ödemiş olan 500 bilim insanının satın aldıkları hizmet karşılıksız kalmış oldu.

GSÜ Sosyoloji Bölümü, 1200 yabancı bilim insanının mağduriyetinin telafi edilmesi için Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve TÜRSAB’a başvurduğu halde henüz bir cevap alamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!