833 doları veren Terim'i dinleyecek

Güncelleme Tarihi:

833 doları veren Terimi dinleyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2001 01:03

Milan Teknik Direktörü Fatih Terim, TMI'nın kurucusu Claus Moller ile birlikte 500 kişiye ‘‘Takımdaşlık Felsefesi’’ni anlatacak. Terim'in 50 bin dolar alacağı seminer için izleyiciler kişi başına 833 dolar ödeyecek. Krize rağmen seminere ilgi yoğun.

Milan Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın İstanbul'da yönetim sırlarını Claus Moller ile birlikte anlatacak. 500 kişinin dinleyici olarak katılması beklenen ‘‘Takımdaşlık Semineri’’ne katılım ücreti 833 dolar olarak belirlendi.

Zirvedeki yabancı gurular ile Türk iş dünyasını buluşturan PDR Conferenses'in organize ettiği ve Hürriyet'in iletişim sponsoru olduğu seminerde, TMI'nın (Time Manager International) kurucusu Claus Moller 15 temel başarı ölçüsünü A.C. Milan Teknik Direktörü Fatih Terim'e uyarlayacak. Terim de bu uyarlamaya karşılık pratiğini anlatacak ve ‘‘kazanan takım yaratma’’nın sırlarını açıklayacak. Terim futbol stratejisi ile şirket yönetim stratejilerinin ortak yanlarına dikkat çekecek.

TERİM'İN ÖYKÜSÜ

Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğundaki payı, İtalyan Fierontina ve Milan takımlarındaki başarılı yönetimi ile Türkiye için milli kahraman haline gelen Fatih Terim; Türk insanının bilinen insan potansiyelinin iyi yönetildiğinde ne kadar büyük başarı elde edilebileceğini kanıtlayan isim oldu. Türkiye'de geliştirdiği takım yönetim modelini İtalya'da da başarı ile uygulayınca global bir yönetim modeli ortaya çıktı.

İş dünyası Fatih Terim'in geliştirdiği modelin sadece futbol takımlarını başarılı kılan bir yöntem olarak görmüyor. Fatih Terim'in geliştirdiği özgün futbol felsefesi ile bir dünya markası olmayı başardığını söyleyen PDR Conferences Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emre, ‘‘Bu konferans ile hem Türkiye'yi dünyaya hem de dünyayı Türkiye'ye açma misyonu yerine getirilecek. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Fatih Terim'i iş dünyası olarak bugün önemsediğimizden çok daha fazla önnemsemeliyiz. Çünkü o bize yaptığımız iş ne olursa olsun işimizi çok iyi bilmemiz gerektiğini, çok çalışmak zorunda olduğumuzu, prensipler koymamızın önemini, inanan bir ekiple neler başarılabileceğini defalarca gösterdi’’ dedi.

TAKIM ÖNEMLİ

Takım çalışmasının, spor alanında olduğu gibi iş dünyasında da başarının anahtarı olduğu belirtiliyor. Çalışanların bireysel ve kurumsal ortak hedefler için çaba harcadığı bir ortamın oluşturulması, başarıyı da beraberinde getiriyor. Takımdaşlık felsefesini benimseyen kuruluşlar gerekli değişiklikleri hızlı ve etkin bir şekilde uygulamaya koyabiliyor, rekabet ve verimlilikte hedefe ulaşıyor.

Fatih Terim'i dinlemek için Türkiye'nin dört bir yanından başvuru geldi. Başvuranlar arasında her meslek grubundan insan bulunuyor. Şirket yöneticileri, öğrenciler, futbolcular Fatih Terim'i dinlemek için kriz ortamına rağmen yüksek ücret ödemeyi göze aldı. Konfernasa katılım ücreti 833 olyarak belirlenirken, aynı şirketten 11 kişilik katılım olursa ücret kişi başına 614 dolara iniyor.

Fatih Terim'in ise konferansı 50 bin dolar ücret karşılığı vereceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!