İngiltere'de kriz korkusu

Güncelleme Tarihi:

İngilterede kriz korkusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 10:571dk okuma

İngiltere'de borsadaki ani düşüş ve piyasadaki durgunluğun ardından giderek artan kriz beklentisi hükümeti Avrupalı liderlerle ve ABD yöneticileriyle birlikte çözüm aramaya itti.

Haberin Devamı

Başbakan Brown'ın önümüzdeki birkaç gün boyunca aralarında Fransa, Almanya ve İtalya Başbakanlarının da bulunduğu bir grup Avrupalı liderle görüşmeler yapacağı ve bu görüşmelerde olası bir ekonomik krizin önüne geçilebilmesi için alınabilecek önlemlerin görüşüleceği bildirildi.

Önceki gün borsada 11 Eylül 2001 saldırılarından bu yana en ciddi “bir günlük” kayıpların yaşanmasının ardından, İngiliz basını da ekonomik kriz beklentilerine ilişkin haberleri manşetlerine taşımaya devam ediyor.

Avrupa resesyon korkusuyla titriyor

The Guardian, İngiltere Merkez Bankasının olası krizin önüne geçebilmek adına önümüzdeki toplantısında kredi faizlerini bu kez yarım puan birden arttırabileceğine dikkat çekerken, bunun hükümetin piyasayı yatıştırma çabalarına destek amaçlı bir adım olarak atılmasının düşünüldüğünü yazdı.

Haberin Devamı

The Independent gazetesi de ABD'deki faiz indiriminin ardından benzeri bir adımın İngiltere'de atılmasının da söz konusu olduğunu hatırlattı.

The Times ise Merkez Bankası Başkanı Mervyn King'in “Ekonomimizi sallayan fırtına üzerinde pek az kontrolümüz var” şeklindeki sözlerini manşete çıkarırken, krizden etkilenen borsalarda yaşanan paniği yansıtan bir fotoğrafa yer verdi.

The Daily Telegraph da manşetini aynı şekilde düzenledi ve ABD'de son 25 yılın en büyük faiz indiriminin yapıldığını hatırlatarak dünya borsalarındaki paniği yansıtan fotoğraf karelerine yer verdi.

Financial Times gazetesi de ABD'de dün yaşananların ardından İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King'in İngiliz Merkez Bankası olarak “ABD'deki kadar dramatik bir değişime yol açan bir adım atmayacaklarını” söylediğini hatırlattı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!