CEO'dan satılık temiz ev

Güncelleme Tarihi:

CEOdan satılık temiz ev
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2008 11:381dk okuma

Citigroup'un tarihi zarardan sorumlu tutarak işten çıkardığı eski CEO'su Charles Prince evini satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Prince, ABD Connecticut'ta bulunan beş odalı evi için tam 6.15 milyon dolar istiyor.
 
1987 yapımı yüzme havuzlu evin satışını üstlenen emlakçı Tom Gorin, Avustralyalı bir alıcının evle ilgilendiğini söyledi. Evin odalarının yeteri kadar büyük olduğunu kaydeden Gorin, "Ancak artık Prince'ın ihtiyaçlarını karşılamıyor" dedi.

Prince'ın evinin bulunduğu bölgedeki ortalama ev fiyatları 2.1 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Bölgeye özellikle finans piyasalarında çalışanlar büyük ilgi gösteriyor.

ABD'de yaşanan mortgage krizinden ağır yara alan Citigroup, 196 yıllık tarihinin en büyük zararını açıklamıştı ve dördüncü çeyrekte 18 milyar dolar zarar yazmıştı. Banka, kasım ayında Charles Prince ile yollarını ayırırken, onun yerine Vikram Pandit'i getirmişti. Öte yandan Prince, tazminat olarak toplam 60 milyon dolar almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!