Ziraat Bankası Maslak'ta yer bulamadı, Ümraniye'ye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Bankası Maslakta yer bulamadı, Ümraniyeye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 11:07

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bankayı İstanbul’da finans merkezi olarak bilinen Avrupa yakasındaki Maslak Büyükdere Caddesi’ne taşımak istediklerini, ancak şu anda caddede adım atacak yer kalmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Çağlar, imar durumu netleşmemiş olmakla beraber, TOKİ’nin Ümraniye’deki arazisine yerleşme ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, Active Academy tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Finans Zirvesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ziraat Bankası’nın İstanbul’a taşınmasına ilişkin sorular üzerine Çağlar, mevcut durumda Maslak’ta yer bulunmadığı için, TOKİ’nin Ümraniye’deki arazisi üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti. Çağlar, Ümraniye’nin de olmaması halinde, başka seçeneklerin değerlendirileceğini belirtti.

Taşınma maliyetleri hakkında da bilgi veren Çağlar, bu konuda bütçe açısından herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, ancak taşınılacak yerin Ümraniye ya da Maslak olması halinde maliyetlerin değişeceğini kaydetti. Çağlar, “En temel plan, arazi maliyetinde ortaya çıkıyor. Bina maliyetinde ise diğerleriyle benzer rakamlar olur” dedi.

“BÜYÜKDERE’DE YER KALMADI, ALTERNATİF ARIYORUZ”

Haberin Devamı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bankayı İstanbul’da finans merkezi olarak bilinen Avrupa yakasındaki Maslak Büyükdere Caddesi’ne taşımak istediklerini, ancak şu anda caddede adım atacak yer kalmadığını söyledi.

Çağlar, İstanbul’daki önemli finans kurumlarının Maslak Büyükdere Caddesi’nde bulunduğunu, ancak şu anda caddede adım atacak yer kalmadığını ve trafik problemi yaşandığını dile getirdi. Bu nedenle, alternatif bir finansal cazibe merkezi arayışı içinde olduklarına işaret eden Çağlar, şunları söyledi:

“Anadolu Yakasında yer söz konusu. Ancak imar durumu vs. şu anda daha bilmiyoruz. İmarla ilgili problem çıkacak mı, yüksekliği ne olacak? Ancak şu anda orası olacak gibi görünüyor şu aşamada. Eğer olursa, TOKİ'den satın alacağız. TOKİ, imarıyla ilgili uğraşıyor. Onlar sonuç alır almaz, biz oturacağız ekspertizler yapacağız, kaç paradır, nedir diye... “

“2008 SONUNA KADAR 2 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAĞIZ”

Gazetecilerin soruları üzerine bankaya eleman alımlarına ilişkin düzenlemelere de değinen Çağlar, Ziraat’e elaman alımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Danıştay tarafından iptal edildiğini hatırlatarak, “1.5 yıl hiç eleman alamadık. 22 bin kişiden 20 bin kişiye indik. 2 bin kişi emekli oldu. Seçim öncesinde bir kanun çıkardık, artık normal eleman alınabiliyor. Geçen hafta 850 kişi işe başladı. 2008 yılı içinde planladığımız rakama göre, 2 bin kişi almamız gerekiyor. Bizde her yıl bin 100 kişi ortalama emekli oluyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!