Memurlar zam için hükümete çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Memurlar zam için hükümete çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 11:351dk okuma

Memur sendikaları, anlaşma sağlanamaması üzerine duran toplu görüşmelerle ilgili olarak hükümete çıkıyor.

Haberin Devamı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Memur-Sen Genel  Başkanı Ahmet Aksu ile Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i makamında bugün bugün ayrı ayrı ziyaret edecek. Görüşmelerde memura zam konusu gündeme gelecek.

15 Ağustos’ta başlayan ve üzerinden bir aydan fazla zaman geçen toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine Kamu İşveren Kurulu devreye girmişti. Memur sendikaları, Uzlaştırma Kurulu kararının ardından tekrar masaya oturmak için Kamu İşveren Kurulu’nun görüşme davetini bekliyor.

HÜKÜMET İKİ TEKLİF SUNMUŞTU

Taraflar 15 Ağustos’ta masaya oturmuş, farklı talepler nedeniyle taraflar anlaşamamıştı. Hükümet, memura iki teklif sunmuştu. İlk teklifte hükümet yüzde 2+2 zam, enflasyon farkı, 25+25 YTL denge tazminatı, ikinci teklifte ise yüzde 2+2 zam, enflasyon farkı, 20+20 YTL denge tazminatı, herkese 10 YTL taban aylığı önermişti. Memurlar ise yüzde 2+2 zam, 20+20 denge tazminatı, 30+30 taban aylığı ve 10 YTL sendika aidatı teklif etmişti. Sendikalar, anlaşma sağlanamaması üzerine de Uzlaştırma Kurulu’na başvurmuştu. Uzlaştırma Kurulu ise memur maaşlarının yüzde 2+2 zam, 10+10 taban aylığı, 30+30 denge tazminatı ve yüzde 1 refah payı yapılmasını önermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!