Borsa mı dolar mı faiz mi?

Güncelleme Tarihi:

Borsa mı dolar mı faiz mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 17:05

Türkiye'nin en büyük aracı kurumu olan İş Yatırım Eylül ayı strateji raporunu yayınladı. Borsanın riskli olduğunu belirten İş Yatırım, yatırımcılara faizi öneriyor.

Haberin Devamı

Raporda, hükümetin seçim sırasında bozulan mali disiplini düzeltecek tedbirler alacağına ve yapısal reformları hızlandıracağına olan inanç dile getirildi ve  Türk lirası tavsiyesinin arkasındaki temel gerekçenin de bu olduğu kaydedildi.

"Merkez Bankası'nın sıkı para politikası ve mali sistemdeki döviz likiditesinin bolluğu Türk lirasına yatırım görüşümüzü destekliyor" denilen raporda, yerleşik yatırımcıların döviz kurundaki ani yükselişlerde satış yönünde olmasının Türk lirası üzerindeki baskıyı azalttığı ifade edildi. Rapora şöyle devam edildi:

"Ekonomik büyümenin yavaşladığı, reel faizlerin yüksek seyrettiği, küresel risk alma iştahının azaldığı mevcut konjönktürde bono piyasasının hisse senedine göre daha iyi getiri sağlayacağına inanıyoruz. Merkez Bankası'nın kısa vadede faizleri indirmesini beklemememize rağmen yüzde 10'dan fazla reel getirisi nedeniyle Türk lirası bonoları tavsiye etmeye devam ediyoruz. Faiz riski almak istemeyen yatırımcılarımız için, kısa vadeli mevduatın bonoya göre daha avantajlı olduğunu düşünüyoruz."

Haberin Devamı

BORSAYA GİRİLİR Mİ?

Ağustos ayındaki gerilemeye rağmen borsadaki fiyatların pahalı olduğuna işaret eden İş Yatırım, endeks genelinde alım tavsiye etmiyor. Raporda, borsa ile ilgili şu görüşlere yer verildi:

"Riskli bir yatırım aracı olarak hisse senetleri, küresel piyasalardaki dalgalanmalara karşı duyarlı olmaya ve genel olarak yurtdışı dinamiklere bağlı hareket etmeye devam edecek. Kısa vadeli tepki alımının sürmesini beklememize rağmen borsa genelinde alım tavsiye etmiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!