Güncelleme Tarihi:
3.6 milyar liralık cirosu ile Türkiye'nin en büyük 16'ncı sanayi kuruluşu olan Petkim’in de aralarında bulunduğu bir dizi yatırımı bulunan Socar 10 yıllık bir süreçte Türkiye’de 20 milyar dolar yatırım planlıyor. Söz konusu Bu portföy de Kenan Yavuz’a emanet. Ancak, Yavuz’un gündemi şu sıralar kalifiye eleman sorunu…
Üç yıl içinde binlerce meslek eğitimli işçi istihdam edeceklerini ifade eden Yavuz, 'Üniversiteliler’e kapım kapalı’ diyor.
SOCAR’IN TÜRKİYE CEO’SU KENAN YAVUZ: ‘KOÇ’ GİBİ MAAŞI BIRAKIP GEÇTİM
Yavuz, Twitter hesabı üzerinde paylaştığı mesajlarda son yıllarda sayıları hızla artan üniversitelere yönelik de eleştirilerde bulundu.
İşte Kenan Yavuz’un dikkat çeken paylaşımları:
*Bazı üniversitelerin yaptığı reklamlar ibretlik;
*YÖK denilen kurum aileleri ve çocuklarımızı kandırmaktan vazgeçmelidir. Üniversite! bitirip ortalığa dökülen milyonlarca genç var.
ELİNE DİPLOMA ALAN...
*Nitelikli ara işgücü bulamıyoruz. Üniversite bitirdim diye eline diploma alan,ben ne zaman müdür olacağım demeye başlıyor.
*Buradan YÖK'e sesleniyorum, gelecek üç yıl içinde binlerce meslek eğitimli işçi istihdam edeceğim. Üniversite mezunlarına ise kapım kapalı.
*Ailelere sesleniyorum, Sitcom Üniversitelere çocuklarınızı gönderip hayatlarını karartmayın. İş bulamazlar.
*Sanayici olarak bir gün bile YÖK bizlere sormuyor istihdama dair ihtiyaclarımız nelerdir diye.Kafasına göre hareket ediyor.Sonuç ise ortada.
*YÖK Sitcom Üniversitelere izin vermemelidir artık; @YuksekogretimK
YAVUZ: TARTIŞMA ZEMİNİ OLUŞTU MEMNUNUM
Socar Türkiye CEO'su Yavuz'un yaptığı paylaşımlarını Hurriyet.com.tr'de yer alması üzerine Hürriyet Dünyası ile yazılı bir açıklama yaptı. Yavuz açıklamasında şunları kaydetti:
"Yükseköğretim düzenine getirdiğim eleştirilerin, bu meselenin tartışmaya açılmasına katkı sağladığını ve tartışma zemini açtığını görmekten son derece memnun oldum.
Ülkemizin en önemli zenginliği nüfusumuzun genç oluşudur. Ancak bu büyük avantajımız eğitim planlamasındaki yanlışlıklar ile heba olmamalıdır. Mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek istiyorum. Yakın geçmişimizde meslek liselerindeki haksız katsayı uygulamaları nedeniyle mesleki eğitim büyük darbe almıştı.
Bu toplumsal meseleyi çözmek için; eğitim planlamasını sağlıklı bir zemine çekmek ve mesleki eğitime önem veren bir yapıya geçmek zorundayız.
Nitelikli ara işgücü ve kaliteyi merkezine alan bir üniversite eğitimi, olmaz ise olmazımızdır.
Genç nüfusumuz 2023 hedeflerimiz için en önemli avantajımızdır. Nitelikli meslek ve üniversite eğitimi bizi bu hedeflerimiz ile mutlaka buluşturacaktır."