Aslı'nın öldüğü Palandöken'deki kayak merkezi satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Aslının öldüğü Palandökendeki kayak merkezi satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 17:32

Milli Sporcu Aslı Nemutlu'nun, iki yıl önce Palandöken'de geçirdiği feci kazanın ardından hayatını kaybetmesi sonrası hükümet Palandöken'i satma kararı aldı. ÖYK kararı ile Palandöken Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi özelleştirme kapsam ve programına alındı. Özelleştirme öncesi pistlerin uluslararası standartlara kavuşturulması ve güvenli bir kayak merkezi olması için uluslararası danışmanlık firması McKinsey ile anlaşma imzalandı.

Haberin Devamı

Aslının öldüğü Palandökendeki kayak merkezi satılıyor
ayalp@hurriyet.com.tr

KAYAK Milli Takım sporcusu 18 yaşındaki Aslı Nemutlu, 2012 yılı Ocak ayında Palandöken Konaklı Kayak Merkezi'nde sabah antrenmanı sırasında pistte düşüp boynunu kırdı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Nemutlu'nun kayaklardan birinin ayağından çıkması sonucu dengesini kaybederek düştüğü ardından da pist dışındaki tipi engelleyici tahta perdelere çarptığı ve boynundan ağır darbe aldığını açıklandı. Ancak kayak merkezinde ambulans olmadığı için Erzurum'dan ambulans gelmesi beklendi.

Aslının öldüğü Palandökendeki kayak merkezi satılıyor
Milli sporcunun feci ölümü

İşte tüm bu olanlardan sonra devlete ait Palandöken Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alındı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bünyesinde bir daire başkanlığı kuruldu. Kayak merkezine ilişkin güvenlikten tanıtıma, arama kurtarmadan konaklamaya kadar sorunlar tespit edildi.

Aslının öldüğü Palandökendeki kayak merkezi satılıyor
Aslı öldü şimdi çitler tartışılıyor

Haberin Devamı

ÖİB AÇIKLAMA YAPTI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bugün Palandöken'e ilişkin bir açıklama yaptı. Hem merkezlere yönelik imar planı çalışmaları hem de kayak merkezlerinin uluslararası standartlara kavuşturulması için danışmanlık hizmeti alınmasına karar verilerek, bu merkezlerin özelleştirilmesi ve uluslararası standartlara kavuşturulması ile kış turizmi ve sporları, olimpiyat tesis yönetimi ve işletmeciliğinde yeterli bilgi birikimine sahip bir uzman danışmandan hizmet alınması hedeflendiğini vurguladı. Yapılan ihale sonucunda McKinsey Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. – Pas Grau Internacional S.A. Konsorsiyumu ile Danışmanlık Hizmet Alım Sözleşmesi imzalandığı anımsatıldı.

ÖİB ile danışman firmanın çok yoğun bir çalışma yürüttüğü anlatılan açıklamada danışman firmanın ihtiyaç ve öncelikleri belirlediği duyuruldu. 2013-2014 sezonunun sorunsuz olarak tamamlandığına dikkat çekilirken, merkezlerin yurtiçi ve yurtdışında tanıtımı için marka ve konsept tasarımı, pazarlama stratejisi ve imar planı çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

ÖNCELİĞİMİZ GÜVENLİ KAYAK MERKEZİ YAPMAK!

"Kayak Merkezlerini uluslar arası standartlara kavuşturmak ve güvenli bir kayak merkezi olmasına yönelik yapılan çalışmalar, kısa ve orta dönemli olarak yapılabilecek şekilde birinci öncelikli ve ikinci öncelikliler olarak belirlenmiştir" denilen açıklamada 2014-2015 sezonu öncesi yapılması gerekenler şöyle duyuruldu:

KAYAK MÜŞTERİSİ SİGORTALI OLACAK

* Konaklı Kayak Merkezinde acemi pisti kurulması, • Pistlerin korunması için rüzgâr duvarları inşası • Biletli kayak müşterilerinin sigortalı hale getirilmesi
• Palandöken Kayak Merkezinde tek elden yönetimin sağlanması
• Mekanik tesislerin bakım- onarımı ve gerekli yedek parçaların temini,
• Kayak alanlarının düzenlemesi (işaretleme ve sinyalizasyon) için gerekli materyallerin temini,
• Palandökende suni kara göletinin ve sisteminin tamir edilerek çalışır hale getirilmesi
• Tek bilet (skipass) sistemine geçiş için altyapı kurulumu,
• Konaklıda konaklama sorunun başlangıç çözümü için kayak merkezi tesisinin butik, deluxe otele dönüştürülmesi,
• Mevcut konaklama, restoran ve kafeteryaların tefriş edilerek turizme hazır hale getirilmesi
• Kayak merkezlerine yönelik her ölçekteki imar planlarının tamamlanarak merkezlerin konaklama(otel), ikincil konut alanları(şale, villa v.b), ticaret alanları, otopark, ulaşım, rekreasyon alanları turizm altyapısının oluşturulması,
• Palandöken ve Konaklıda Kayak okullarının faaliyete geçirilmesi,
• Kayak kiralama ve dağ aktiviteleri merkezlerinin açılması,
•• Müşteri odaklı Tanıtım, Pazarlama ve Satış çalışmalarına yoğunlaşılması (360 derece panaromik çekim, film çekimi)

Haberin Devamı

ÖZELLEŞTİRME İÇİN KÖRFEZDE MÜŞTERİ ARANACAK

ÖİB, yeni sezon öncesi altyapı sorunlarını gidererek orta vadeli hedeflerini ise şöyle duyurdu:

"Orta vadeli çalışma planları kapsamında, personellerimizin merkezleri yönetecek kabiliyet, kapasite ve tecrübeye kavuşmasının sağlanması, yeni lift, gondol, pist alanları olmak üzere merkezlerin ulusal, uluslar arası ölçekte özellikle körfez ve Ortadoğu, Orta Aysa Türki Cumhuriyetleri, Rusya ve Avrupa merkezlerinde tanıtımı ve roadshow çalışmaları yapılacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!