Hâkim, savcı ve avukatlardan "Twitter" tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Hâkim, savcı ve avukatlardan Twitter tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 15:45

Twitter’a erişimin engellenmesi kararına yargı mensuplarından da tepki geldi. Çok sayıda hakim-savcı ve avukat paylaştıkları mesajda, kararı eleştirdi.Adalet.org isimli site üzerinde görüşlerini dile getiren yargı mensuplarının paylaştıkları mesajlar şöyle:

Haberin Devamı

Nuh Hüseyin Köse (Hâkim): Biraz önce Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Twitter'ın kapatılmasına gerekçe yapılan kararı elime geçti. Değerli

Hâkim, savcı ve avukatlardan Twitter tepkisi
arkadaşlar, bu kararın Twitter in kapatılmasına gerekçe yapılması olanaksız. Çünkü karar, İsmet Ö. isimli sahte bir hesabın kapatılmasına ilişkin. Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi kararının da eski bir bakanın başvurusu üzerine verilen sahte bir hesabın kapatılmasına ilişkin olup, o karar da genel bir kapatma kararı değil. Twitter’ı BTK kapatmış. Türkiye'de yargıçlar vardır. Bilgilerinize.

Muzaffer İren (Hâkim): Hani TMK C.Başsavcılığı kapatıldığından hani devir dışında işlem yapamayacaktı. Kararda TMK C. Başsavcılığı yazıyor. Enteresan?

Haberin Devamı

Evren Özmen: (Savcı) :İlgili sayfa veya yazı kapatılması gerekirken Twitter adresinin tamamen kapanması, akla ziyan bir durumdur. Twitter adresi yaklaşık 5 yıldır açık olan bir adrestir. Yeni mi zararlı bir site haline dönüştü. Bunu da sorgulamak lazım...Bu çağda toplum baskı altına alınamaz. Hele bu teknoloji varken. Öncelikle siyasileri sonrasında da TİB başkanlığını aklıselime davet ediyorum. Geri kalmış ülkelere has uygulamalara bizi ileriye değil geriye götürür. Kapatılma gerekçesi suç işlenmesi ise, suç işleyen cezalandırılsın. Toplum cezalandırılmasın.

Saim Dikici: (Avukat) :Twitter'ın komple kapatılması olacak şey değil. Hani doktorlar yaşlı hastalara bu saatten sonra kendini kısıtlama, "İstediğini ye, istediği iç..." derler ya... o misal. Hükümetimiz de istediğimi keyfimce yapayım noktasında gibi...

İbrahim Pek: (Savcı): İnsanların bilgi edinme, haberleşme, basın yayın haklarını kısıtlayarak nereye gidilecek çok merak ediyorum. Yangından mal kaçırır gibi paylaşım sitelerinin kapatılması insanı işkillendiriyor. Bari kapatmışken bütün gazete ve telefonları kapatsınlar artık buralarda söylenen şeyleri de duymayalım.

Mehmet Bakır Özkan: (Savcı): Hüsnü Mübarek’'te son zamanlarında sosyal medyaya yasak getirmişti

Haberin Devamı

Özden Nizam: (Avukat): Bu işlerin böyle olmadığını, olmayacağını başka örneklere bakarak anlaması gereken tecrübeli bir siyasetçinin yangına körükle gitmesi akıl alır gibi değil. Her şeyden önce ülkeye zarar veren politikalardır bunlar. Ülkeyi yönetenlerin ülkeye bile isteye zarar vermeleri kabul edilemez. Bilmeleri gerekir ki son sözü asla siyasetçiler söylemez. Son sözü isteseler de istemeseler de biz söyleyeceğiz.

Semihat Karadağlı (Avukat): Twitter’ı BTK kapatmış. Türkiye'de yargıçlar vardır. Bilgilerinize."

İbrahim Fikri Talman: (Hakim): Kendi ülkesini bu derece küçük düşürmeye hiç bir yönetimin hakkı olmasa gerek.İşin teknik tarafı o kadar önemli değil,ama,bir yandan hükümetinde 'Avrupa Birliği Bakanlığı' bulunan bir yönetimin,diğer yandan hedeflediği AB'nin en temel dayanaklarından biri olan 'düşünce ve ifade özgürlüğü'nü bu derece kısıtlayan bir kararı alabilmesine ne denebilir? Çok üzücü ve düşündürücü.

Haberin Devamı

Nurten Kozan: (Avukat): RTE biatçıları nerelerde, savunmaya geçmemişler hala…Ne diyecekler bu özgürlükçü, ileri hem de en ileri demokratlar merak içindeyim...TBB’nin bir açıklaması vardı "RTE nin ruh sağlığı hakkında endişeliyiz" diye, aynı endişeye bende kapıldım...
dgokce@hurriyet.com.tr

 

 

BAKMADAN GEÇME!