Son dalga İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Son dalga İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:58

İZMİR Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ihaleye fesat karıştırmak ve limanlardaki işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve 5 ilde sürdürelen operasyonda 8’i TCDD personeli olmak üzere 25 kişi gözaltına alındı. Operasyona ilişkin polisin teknik takip ve fiziki takip sırasında çektiği iddia edilen 100 kadar rüşvet görüntüsü de fezlekede yer aldı.

Haberin Devamı

İZMİR Emniyeti, dün, sabahın ilk saatlerinde İzmir Liman İşletme Müdürlüğü başta olmak üzere bazı adreslere baskın düzenledi. Operasyon için dün sabah 06.00’da düğmeye basıldı. Beş ilde süren operasyonun İzmir ayağında 25 kişi gözaltına alınırken Türkiye çapında 37 kişilik gözaltı listesi bulunduğu öne sürüldü. Emniyet’te sorguların başladığı saatlerde ise ikinci bir şok daha yaşandı. Operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu görevlerinden alındı. Akşam da Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakaya görevinden alınarak Deniz Limanı Şube’de Sorumlu Müdür Yardımcılığı’na atandı.

DENİZ TİCARET ODASI BAŞKANI SERBEST

Haberin Devamı

İZMİR'DE OPERASYONU YAPANLAR GÖREVDEN ALINDI



VAN’A KADAR UZANDI


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki örgütlü suçlar bürosu savcılarından Ali Çelik’in talimatıyla, Emniyet’in İzmir Liman İşletmeleri’ne yönelik gerçekleştirdiği, “Rüşvet, irtikap, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, ihalelerle ilgili bilgi sızdırma” operasyonu Ankara, İskenderun, Van ve İstanbul’a da uzandı. Gözaltı listesindeki zanlılar arasında ihalelere katılan işadamları ve TCDD bürokratlarının da bulunduğu bildirildi. Gözaltına alınan isimler şöyle: “Eski Ankara Limanlar Daire Başkan Yrd., halen Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğünü yapan Ş.Ç. VAN, T.C.D.D. İzmir Liman İşletme Müdürü T. Y. İzmir, T.C.D.D. İzmir Liman İşletme Müdür Yardımcısı B.B. İZMİR, T.C.D.D. İzmir Liman İşletme Operasyon Müdürü Y. Ş. A. – İZMİR, T.C.D.D. İzmir Limanı İşletmede Memur N. A. – İZMİR, T.C.D.D. İzmir Limanı İşletmede Puantör Memur H. B. –İZMİR, T.C.D.D. İzmir Limanı İşletmede Puantör Memur A. O. Y.– İZMİR, T.C.D.D. İzmir Liman Terminal Şefi H.Ç.–İZMİR, T.C.D.D. İzmir Liman Terminal Operasyon Müdürü İ.O. – İZMİR, T.C.D.D. İzmir Liman Terminal Kontrol Müdürü M.A. – İZMİR, T.C.D.D. İzmir Liman Terminal Müdür Yardımcısı M.Ö. – İZMİR, T.C.D.D. İskenderun Liman İşletme Müdür Yardımcısı O. N. –HATAY, DDY Limanlar Daire Başkanı M.Y. – ANKARA, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Y.Ö. – İZMİR, İşadamı Y. K. – İSTANBUL, İşadamı M.C.B. – İZMİR aynı firma çalışanı M.T.U.– İSTANBUL, İşadamı S.E., İşadamı G.B., İşadamı M.C.

Haberin Devamı

Fotoğraflar fezlekede

Son dalga İzmirde

OPERASYONA ilişkin polisin teknik ve fiziki takip sırasında çektiği yaklaşık 100 kadar rüşvet görüntüsü fezlekede yer aldı. Tutanaklara göre bir şirket yetkilisi M.T.U. ile bir TCDD yetkilisi bir alışveriş merkezinin özürlüler tuvaletinde rüşvet alışverişi yaptı. Bir diğer görüntüde ise İzmir Liman İşletme Müdür Yrd. B.B. kendi odasında ile bir firma yetkilisi olan K. İle görüşüyor.

Zamanlaması manidar

ESKİ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün meslek odalarını gezdiği sırada İzmir Liman İşletmesi’ne yönelik beş ildeki operasyon haberini aldı. Bu arada Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Y.Ö.’nün de operasyon kapsamında gözaltında olduğu ziyaret sırasında ortaya çıktı. Bu nedenle Yıldırım’ı Deniz Ticaret Odası ziyaretinde Meclis Başkanı Geza Dologh karşıladı. Yıldırım, özellikle randevuya geldiğini belirterek, “ Destek olmak üzere geldim, programımı iptal etmedim. Ama 2011’de başlayan bir soruşturmaya üç yıl aradan sonra operasyon yapılmasının zamanlaması manidardır. Üç yıl oturacaksın, üç yıl sonra düğmeye basacaksın” dedi. Binali Yıldırım, “Operasyonla ilgili bacanağız da gözaltında mı?” sorusuna, “Bilmiyorum, kendisiyle görüşmedim” yanıtını verdi. Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Y.Ö. akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı olan C.H’nin evine İstanbul polisinin gittiği ancak bulamadığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Arama değil keşif

OPERASYONUN Ankara ayağında TCDD Genel Müdürlüğü’nde görevli iki bürokrat gözaltına alındı. Bakanlığın eski TCDD Limanlar Daire Başkanı ve halen Fabrikalar Daire Başkanı olan M.Y ile eski TCDD Daire Başkan Yardımcısı Ş.Ç, sabah erken saatte evlerinde gözaltına alınarak İzmir’e gönderildi. Mali Suçlarla Mücadele polisi, M.Y.’nin TCDD Genel Müdürlüğü’ndeki makamında arama yaptığı bildirildi. Polislerin arama yaptığı sırada Genel Müdür Süleyman Karaman’ın da kendi makamında olduğu öne sürüldü. TCDD’den yapılan açıklamada “Polis arama değil keşif yaptı. Kuruluşumuzun 8 personeli bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alınmıştır. Soruşturma İzmir Cumhuriyet Savcılığınca gizli olarak yürütülmektedir ” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!