Güncelleme Tarihi:
İMO mart ayında gelen şikayet başvurusunu İstanbul Valiliği, Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Kaymakamlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Şikayet başvurusunun yapıldığı süreçte, inşaatta dinamit kullanımı ise devam etti. Ağaoğlu İnşaat şirketinin patronu Ali Ağaoğlu ise , "İnşaat Riskli bir sektördür. Yurtdışında da dinamitle patlatma yöntemi kullanılıyor. İnşaatı yaptığımız yer taş ocağıydı. Üniversite denetiminde yapıldı bütün işlemler. İşi konusunda uzman bir firmaya verdik. Dinamitle patlatma konusunda hiç bir şikayet almadık." diye konuştu.
HER KURUMDAN FARKLI ADRES
Bu süreçte, kurumlardan, İMO’ya dönüşler de yapılmaya başlandı. Ümraniye Belediyesi geçtiğimiz 18 Nisan’da İMO’ya gönderdiği yazıda İstanbul Finans Merkezi’nin Ataşehir Belediyesi’ne bağlı olduğunu, kendileri ile ilgisinin olmadığını bildirdi.
İstanbul Valiliği ise, İMO’ya gönderdiği yazıda Ataşehir Kaymakamlığı’nın konuyu inceleyeceği belirtildi. En dikkat çekici yanıt ise İBB’den geldi. İBB, İMO’ya gönderdiği yazıda görevli kurumun Ümraniye Belediyesi olduğu kaydedildi. Kurumlardan gelen çelişkili adreslerler,
Şikayetin nereye yapılacağı konusunda soru işaretlerine yol açtı.
BİZİM DE KAFAMIZ KARIŞTI
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Kent merkezlerinde dinamitle patlatılarak çalışmalar yapılmamalı. Bunun yapılmasada dikkatli olması lazım uzmanlar tarafından. Çevreyi sarsmayacak şekilde olması lazım. Bu kent sahipsiz bir kent. Çok ciddi sonuçlar doğurucak. Dinamitle yapılan kazı işlemleri bölgede bulunan yapılara yıkılmayacak olan yapılara da zarar veriyor. Son derece ilkel bir yöntem. İnşaat firmaları avantajlarına yönelik olarak dinamitle patlatma yöntemini sürdürüyor. Ayrıca İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Ataşehir’de mi yoksa Ümraniye’de mi bu konuda bizim de kafamız karıştı.” diyerek noktaladı.