Altında Suriye hareketliliği

Güncelleme Tarihi:

Altında Suriye hareketliliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2013 09:28

Artan Suriye gerilimi altına yaradı. Son 4 gündür yükselen altın fiyatları yükselişini hızlandırdı. 1430 dolara çıkan altının onsu Mayıs ortasından itibaren en yüksek seviyesine geldi.

Haberin Devamı

ABD, Fransa ve İngiltere'den Suriye'ye müdahalenin yakın olduğuna yönelik işaretler altının 4 gündür süren yükselişinin uzamasına yol açtı.

Geçtiğimiz günlerde kritik 1400 dolar seviyesini geçen altın dün Suriye'ye müdahaleye yönelik gelen açıklamalarla yükselişini hızlandırdı. Altın yüzde 1'in üstünde artarak uluslararası piyasalarda ons başına 1430 dolara kadar çıktı. Altın böylece Mayıs ayı ortasından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

YENİDEN GÜVENLİ LİMAN ALGISI

Analistler altının jeopolitik risklerle birlikte yaniden güvenli liman gibi görülmeye başladığını belirtiyor. Özellikle Suriye gerilimi sebebiyle dünya borsalarında yaşanan büyük düşüş borsalardan kaçan paranın altına sığınmasını sağlıyor. Dünyanın en büyük altın fonu SPDR Gold Trust'taki pozisyonlarda artış da "güvenli liman yorumlarını destekliyor. Bu fondaki altın pozisyonu 921 tona çıkarak Ağustos ayının zirvesine oturdu.

Haberin Devamı

"1450-1470 SEVİYELERİ ÖNEMLİ"
İntegral Menkul Değerler Araştırma Analisti Tuğba Özay altın fiyatlarına Suriye ile birlikte etki eden birkaç faktör olduğunu belirtiyor. Yükseliş hareketlerini tetikleyen etmenlerden bir tanesinin ABD'de ekonomik toparlanmaya yönelik gelen zayıf veriler olduğunu söyleyen Özay "Suriye’de tırmanan gerginlik emtialara yansırken altında da 1400 psikolojik direnç seviyelerinin kırıldığını görüyoruz. Aynı zamanda altın üreticileri Endeksi'nin son dönemlerde toparlanma hareketi de altın fiyatlarının yükselişini onaylar ve destekler nitelikte. Uzun süredir negatifte seyreden fiziksel altın swap faizlerinin pozitife döndüğünün görüyoruz. Fiziksel altına talep artıyor. Suriye de gerginliğin tırmanması ve yapılacak olası müdahaleler tedirginlik ortamı yaratabileceğinden 1450-1470 seviyelerinin önemli direnç seviyeleri olarak ön plana çıkabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!