Güncelleme Tarihi:
Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Uluslaraası otel zincirleri Türk öğrencileri çin kapımızı çalıyor. Özellikle turizm eğitimi almış mezunlarımızı Ortadoğu’daki otellerde çalıştırmak istiyorlar. Bu ülkelere Amerika’dan çalışan götürmek onlar için zahmetli ve pahalı. Türkiye her yıl 750 bin kişilik yeni istihdam yaratmak zorundaysa, bunu sadece Türkiye sınırları içinde düşünmemeli” dedi.
Özyeğin Üniversitesi ile eğitime başlayan dünyanın en iyi mutfak sanatları okullarından Le Cordon Bleu, törenle açıldı. Hüsnü Özyeğin, Le Cordon Bleu CEO’su André Cointreau ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Hervé Magro, törende kurdeleyi beraber kesti. Türkiye’nin her sektörden artık uluslararası arenaya yönetici ihraç eden bir ülke olduğunu belirten Özyeğin, “Türkiye’den yetişen ve şu anda yurt dışında çalışan çok sayıda ünlü aşçımız var” diye konuştu. Andre Cointreau da, Le Cordon Bleu olarak teoriye ve temel mutfak tekniklerine çok önem verdiklerini belirterek, “Tüm öğrencilerimizde ‘Tat’ dediğimizde aynı algının oluşmasına önem veriyoruz. Bizim önemli olan, öğrencilerimizin yaşam boyu başarılı olmalarıdır” dedi.