‘Enerji Hanım’ Türk kadınına benzer bir figür

Güncelleme Tarihi:

‘Enerji Hanım’ Türk kadınına benzer bir figür
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2013 00:00

Enerji Bakanı Taner Yıldız, bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) tarafından düzenlenen ‘Enerji hanım’ eğitim toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de 21 ilde uygulanacak eğitim toplantısının ilkinin Kayseri’de yapıldığını belirten Bakan Yıldız, Türkiye genelinde buzdolabı satışı içinde A sınıfı ve üstünün payının, bir yıllık dönemde yüzde 40’dan yüzde 60’la ulaştığına değindi. Taner Yıldız, şöyle konuştu:
“Enerji tasarrufu çok önemli. Ülkemizin enerji tedariki ile ilgili son bir haftada dört ülkeye gitmek zorunda kaldım. Evlerdeki tasarruf, ön plandadır. Her yıl tasarruf 15 milyar TL’ye karşılık geliyor. Türkiye 2023 yılına kadar yüzde 20’ler civarında tasarruf yapabilecektir. En son beyaz eşyalarda başbakanın çağrısıyla fiyatlar düşürüldü. A ve üstü buzdolaplarıyla ilgili geldiğimiz son noktada 800 bin adet tasarruflu buzdolabı satıldı. 16-17 milyon hane tasarruflu buzdolabı kullanıyor. 3 yıl önce üreticileri uyardık ve artık A tasarruflu olmayan buzdolabı üretilmiyor.”

Haberin Devamı

ENERJİ HANIM FİGÜRÜ

Kamu spotlarında yer alan Enerji Hanım figürünü anlatan Yıldız, “Enerji Hanım’ı özellikle seçmedik, sadece ev hanımlarımıza ortalama Türk kadınını temsil eden bir figür olarak düşündük. Konuyu manken gibi ince zarif ünlü bir kadının anlatmasından ziyade, kendileri gibi hissedecekleri bir kadının anlatmasını seçtik” dedi.
Organizasyonun sonunda ise Başbakan Recep Tayyip Erddoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kadınların enerji tasarrufu yöntemlerini uygulamalarına yönelik görüntülü mesajı da sahneye yansıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!