Fitch'in kararına yurtdışından tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Fitchin kararına yurtdışından tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2012 16:15

Fitch’in Türkiye’nin kredi derecelendirme notunu yükseltmesine yurt dışındaki ekonomistlerden de olumlu tepkiler geldi.

Haberin Devamı

UBS gelişmekte olan piyasalar strateji uzmanı Manik Narain, “Kredi piyasaları Türkiye ile bir sürededir yatırım yapılabilir notu almış gibi ticaret yapıyordu. Bugünden itibaren reel bir yatırım akışı başlayacak ve kredi masrafları düşecek” dedi. 

Morgan Stanley Merkez ve Doğu Avrupa baş ekonomisti Tevfik Aksoy “ Fitch sonunda cesur bir adım attı. Bu diğer kredi derecelendirme kuruluşları için de iyi bir örnek olabilir” diye konuştu. Aksoy, bu adımın kademeli olarak Türkiye ekonomisinin kalitesini arttıracağını sözlerine ekledi.

Standart Bank gelişmekte olan piyasalar araştırma müdürü Timothy Ash ise “Yatırım yapılabilir notu Türkiye’ye uzun zaman önce verilmeliydi” diye konuşurken ülkeye dayatılan dış finansal risklerin uzun süredir abartıldığını belirtti. Ash, bu durumun Türkiye’ye güveni arttıracağını, Moody ve S&P’nin de Fitch’i takip etmesini beklediğini sözlerine ekledi.  

Haberin Devamı

Moody’sden hükümet bütçe açığını düşürme, yabancı para rezervini arttırma veya özel sektördeki dış kredilendirmeyi azaltma konusunda ilerim adımlar atabilirse notunu arttırmayı görüşebiliriz açıklaması geldi.

JP Morgan’da çalışan ekonomist Yarkın Cebeci de “Gelecek 12 ay içinde diğer iki kredi derecelendirme kuruluşu da (Moody ve S&P) Türkiye’nin notunu arttırabilir” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!