10 milyar dolar zarar etti, NBC ile 16 yıllık ortaklığı bitirdi

Güncelleme Tarihi:

10 milyar dolar zarar etti, NBC ile 16 yıllık ortaklığı bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 00:00

ABD’li teknoloji devi Microsoft, kendi internet haber servisini kurmak üzere, NBC News ile olan 16 yıllık ortaklığını sonlandırdı.

Haberin Devamı

Microsoft’un MSNBC’nin kablolu televizyon kanalındaki hisselerini 2005 yılında NBC’ye satmasının ardından sallanmaya başlayan ortaklık, iki şirketin yollarına ayrı ayrı devam etmek üzere anlaşmaya varmasıyla sona erdi. Comcast Corp’un sahibi olduğu ABD’nin önde gelen haber kuruluşu NBC News, Microsoft’un MSNBC’deki yüzde 50’lik payını açıklanmayan bir bedelle satın alarak bu markanın tek sahibi konumuna yükseldi. 16 yılda MSNBC ortaklığına 220 milyon dolarlık yatırım yapan Microsoft, buna rağmen Bing arama motoru ve MSN portalının da dahil olduğu internet işinden 7 yılda 10 milyar doların üzerinde zarar etti. Ancak Microsoft, hızla büyüyen internet haberciliğinden daha fazla gelir elde etmek için kendi yoluna devam edeceğini duyurdu. Ancak ayrılığa rağmen, rakip haline gelen iki şirketin daha önce yaptığı anlaşma gereğince MSN’in, NBC’den haber almaya devam edeceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Okuyucular istedi

MSNBC.com’un içeriğine bağlı kalmanın, haber kaynağı konusunda bazı kısıtlamalara neden olduğunu savunan MSN.com Genel Müdürü Bob Visse, iki şirketin ortaklığı bitirmesiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tek bir kaynağa bağlı kalma durumu, okuyucularımızın istediği daha geniş perspektifli haber yapma olanağımızı zora sokuyordu. Okuyucumuz bizden daha çeşitli kaynaklara dayandırılan haberler istiyor. MSNBC.com’a haber içeriği hazırlayan en az 100 kişiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sonbaharda Microsoft olarak yeni haber servisimizi tanıtacağız”. Ortaklığın sonlanmasının ardından, Microsoft’un Washington’daki yönetim binasından ayrılan NBC News’in New York’taki binasında faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi.

50 milyonluk trafik

NBC News Direktörü Vivian Schiller de, Microsoft ortaklığının habercilik anlaşıyışını kısıtladığını öne sürerek, “Kendi kararlarımızı verme noktasında artık çok daha esnek bir yapıya kavuşacağız. Bu sayede NBCNews.com daha yüksek ziyaretçi trafiğine ulaşacak. Bu çok dostça bir ayrılık oldu. Rekabetin bizi daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyoruz” diye konuştu. ABD’nin en çok ziyaret edilen dördüncü internet sitesi olan MSNBC.com, haziran ayında 50 milyonluk bir trafiğe ulaştı. Yahoo ise ABC News ile olan anlaşmasıyla birlikte 81 milyon ziyaretçiye ulaşarak listede ilk sırayı aldı. Yahoo’yu ise ikinci olarak AOL/Huffington Post ve üçüncü sırada ise CNN takip etti. Bu satın almanın ardından MSNBC.com adresinin yeniden NBCNews.com olarak kullanılmaya devam edeceği, MSNBC.com adresine girmek isteyen kullanıcıların ise otomatik olarak NBCNews.com adresine yönlendirileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Doğuş Yayın Grubu:

Ortaklığımız sürüyor kendi başımıza da devam edebiliriz
DOĞUŞ Yayın Grubu’nun teknolojik altyapı anlamında MSNBC’nin desteğini alarak yürüttüğü ‘NTVMSNBC.com’ internet sitesinin ise en az 1 yıl daha aynı isimle devam edeceği belirtildi. MSNBC ile olan ortaklıklarının, 2013 yılı ekim ayına kadar devam edeceğini söyleyen Doğuş Yayın Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Siren Uludağ, “Ayrılık çok yeni olduğu için bize konuyla ilgili herhangi bir yasal bildirim gelmedi. Fakat biz de ntvmsnbc.com olarak uzun vadede nasıl bir yol izleyeceğimize bakıyoruz. Bu iki şirketin ayrılmasıyla birlikte, kiminle çalışmalarımızı sürdüreceğimize karar vereceğiz. Biz de bir süredir, ntvmsnbc.com ile ilgili olarak yeni stratejiler üzerinde çalışıyorduk. Önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz stratejiler arasında iki şirketten tamamen bağımsız olarak kendi yolumuza devam etme seçeneği de yer alıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!