Iğdır’ın havalimanı 56 milyon TL’lik yatırımla tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Iğdır’ın havalimanı 56 milyon TL’lik yatırımla tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, 16 yıl önce temeli atılan ve 56 milyon liralık harcamayla 2 yılda yapılan Iğdır Havalimanı’na dün başbakanlığa ait “Ana” uçağıyla inerek, açılış yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan’ı, Iğdır’da, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Amir Çiçek karşıladı. Kafkas folklor ekibinden bir kız Erdoğan’a “Hoş geldiniz” dedi ve çiçek verdi. Sikorsky helikopterler havalimanın üzerinde güvenlik uçuşu yaptı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’la birlikte Iğdır’a gelen Erdoğan, önce havalimanını gezdi. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Nahcivan, İran ve Ermenistan’a komşu olan Iğdır’ın bölgenin parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Konuşmasını, izleyenlerden izin alıp ceketini çıkararak sürdüren Erdoğan, Iğdır’da Azeri ve Kürtler’in barış, kardeşlik içinde, Türkiye’ye örnek gösterilecek biçimde yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

AÇILIŞI BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YAPTI/ FOTO GALERİ

Ağrı Dağı’ndan yararlanılamıyor

Erdoğan efsaneleri ile ünlü Ağrı Dağı’nın Ağrı Dağı’nın terör yüzünden turizmden yeterince pay alamadığını belirterek, şöyle konuştu: “Iğdır, şu yanı başımızdaki efsaneler diyarı Ağrı Dağı’nı dahi yeterince, değerlendiremiyor. Çeyrek yüzyıldır en büyük baş ağrımız terör yüzünden yerli ve yabancı turistler bir yana bu bölgenin kendi insanı dahi Ağrı Dağının imkanlarından ve güzelliklerinden doyasıya faydalanamıyor.

100 milyar dolarlık rezerv

Milli gelir 772 milyar dolara ulaştı. Merkez Bankası’nın kasasında ne vardı biliyor musunuz? 27 milyar dolar. Hani bunlar milliyetçiydi? Bizim milli bankamız Merkez Bankası 27 milyardan 97 milyar dolara çıktı. Yıl sonuna kadar evvel Allah asgari 100 milyar doları bulacağız. Ülkemizin her tarafı inşallah imar olacak. Asıl hedefimiz bu. 2023 batısıyla doğusuyla, güneyiyle kuzeyiyle inşallah 780 bin kilometre karesiyle bambaşka bir Türkiye olacak. 2023 dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri Türkiye olacak. Tekirdağ büyürken Iğdır’ın geri kalmasını asla kabul edemeyiz. Bursa gelişirken Erzurum’un yerinde saymasını asla kabul edemeyiz. Bak şimdi şurada Van depreminden sonra yeni bir Van inşa ettik. Hâlâ inşaatlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!