Havaş'ın Antalya'da yolcu taşıma işlemi durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Havaşın Antalyada yolcu taşıma işlemi durduruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2012 13:39

Atatürk Havalimanı’nda şehir içi ulaşımı sağlayan Havaş’ın (Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş.) seferlerinin durdurulmasına ilişkin yargı sürece devam ederken Havaş’a bir kötü haber de Antalya’dan geldi.

Haberin Devamı

Antalya Havalimanı ile şehiriçi arasındaki ulaşımı sağlayan Havaş’ın seferleri Antalya Belediyesi tarafından durduruldu. Havaş kaynakları "Antalya'da belediye hizmetimizi durdurdu" açıklaması yaparken, Antalya Belediyesi’nden ‘Korsan taşımacılık yapıyorlardı'  iddiası gündeme geldi.

Havaş, Antalya’da havaalanı ile şehir merkezi arasında yolcu taşıma hizmetini 2 aracı ile günün 24 saati sağlıyordu.

Havaş’ın korsan taşımacılık yaptığını iddia eden Antalya Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Emin Pehlivan, Antalya’da 18 kamu kurumunun

/images/100/0x0/55eaf464f018fbb8f8a176fc
bünyesinde olduğu UKOME Genel Kurulu olarak bu kararı aldıklarını açıkladı. Pehlivan söz konusu kararını alma gerekçelerini ise şu şekilde ifade etti:

Haberin Devamı

"Havaş’ın şehir içi  yolcu taşımacılığında hiçbir belgesinin olmadığı anlaşıldı. Bir tür korsan taşımacılık…

Şirket bu konuda 2009’da UKOME’ye izin başvurusu yapmış ancak bu başvuru reddedilmiş. Bu karara rağmen taşıma işlemi devam etmiş. Benim göreve geldiğim süreçten ve ben göreve geldikten sonra şirkete 7-8 kez uyarıda bulunduk. Ben iki kez uyarı yazısı gönderdim. Ancak bu çağrımıza yanıt gelmeyince araçlara bağlama kararı aldık ve bu kararı uyguladık."

Emin Pehlivan belediyenin söz konusu hatta yolcu taşıdığını ifade ederek “Belediye yolcuları 1.75 kuruşa taşıyor, Havaş ise bildiğim kadarı ile 12 TL’ye yolcu taşıyordu. Eğer bu hizmeti verme konusunda ellerinde hukuki bir dayanakları varsa getirsinler diyoruz. Ancak hiçbir belge bize getirilmedi."

Pehlivan, HAVAŞ’ın izni olmadığı halde uzun süre nasıl yolcu taşıdığı yönündeki soruya ise “Belediye’nin toplu taşıma sisteminin uygun olmaması sebebiyle vatandaşın mağdur olmaması için sanırım bir göz yumma durumu söz konusu olmuş” yanıtı verdi.

İstanbul'da neler yaşanmıştı?

Antalya seferlerinde sorun yaşayan Havaş’ın sıkıntı yaşadığı bir diğer adres ise İstanbul Atatürk Havalimanı. Havataş ile hizmet veren Günaydın Turizm, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ihaleyi 23 milyon TL ödeyerek kazandıklarını, ancak Havaş’ın ‘korsan taşımacılığa’ devam ettiği suçlamasını yapmıştı. Bunun izerine İBB, Havaş'ın seferlerinin durdurulması kararı almıştı.

Haberin Devamı

Havaş ise bu karar üzerine yasal haklarını kullanacağını açıklamıştı.

Havaş İstanbul, Antalya, Ankara dahil toplam 15 ilde yolcu hizmeti veriyor.

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!