Güncelleme Tarihi:
Sağlık Bakanlığı, bağlı kurumlara yazı göndererek, işçi ücretlerinin ödenmesinin zamanında yapılmasının sağlanması ve bu konuda azami gayretin gösterilmesi, gerekli tedbirlere rağmen yükleniciler tarafından işçi ücretlerinin ödenmediğinin tespit edilmesi halinde ödenmeyen işçi ücretlerinin varsa yüklenicinin hak edişinden yoksa teminatının çözülerek ödenmesinin sağlanmasını istedi.
Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Memet Atasever, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatlarıyla Sağlık Müsteşarı Nihat Tosun imzasıyla, Bakanlığa bağlı kurumlara yazı gönderildiğini belirtti
Yazı ile hizmet alımıyla çalıştırılan işçilerin ücretleri ödenmeden firmaların teminatlarının serbest bırakılmamasının talep edildiğini belirten Atasever, “İşçi ücretlerinin ödenmesinin zamanında yapılmasının sağlanması ve bu konuda azami gayretin gösterilmesi, gerekli tedbirlere rağmen yükleniciler tarafından işçi ücretlerinin ödenmediğinin tespit edilmesi halinde ödenmeyen işçi ücretlerinin varsa yüklenicinin hak edişinden yoksa teminatının çözülerek ödenmesinin sağlanması ve bu konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi” diye konuştu.
DÜZENLEME İLE NE GETİRİLİYOR?
Atasever, Sağlık Bakanlığı'nın 2010 yılında yayımlanan genelge ile hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçilerin ücretlerinin zamanında ödenmesi ve bu konuda gerekli hassasiyetinin gösterilmesi ile ilgili olarak kurumların alması gereken tedbirleri düzenlediğini anımsattı. Atasever, söz konusu genelgede, yüklenici firmaların hak edişlerinin, en geç hizmetin verildiği ayı takip eden ayın ilk 3 iş günü içinde ödenmesi, işçi ücretlerinin, bankalar aracılığıyla yapılması gibi unsurların yer aldığını kaydetti.