Güncelleme Tarihi:
Operasyonda, 40 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 6’sı emniyet sorgusundan sonra serbest bırakılırken, 34 kişi adliyeye sevk edildi. Savcının tutuklanmasını istediği 18 kişiden, Karakütük dahil, 10’u tutuklandı. Karakütük’ün tutuklanmasına, soruşturma konusu suçları işledikleri konusunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgular, gerekçe gösterildi.
Kadın başına mücadele
Şikayetçi iken şüpheli sıfatıyla hakim karşısına çıkan Karakütük, suçlamaları reddetti. İhalelere sokulmadığı, bu konuda hakaretlere ve tehditlere maruz kaldığını öne süren Karakütük, savunmasında şunları söyledi: “Bu olaylar nedeniyle benim müşteki sıfatıyla bulunmam gerekirdi. Benim, herhangi bir ihaleye fesat karıştırmak gibi bir eylemim olmamıştır. Benim herhangi bir ihaleye fesat karıştırmak gibi bir durumum olsaydı ihalenin feshine giderek, kaybettiğim davalar nedeniyle yüzde 10 para cezası vermem sözkonusu olmazdı. Tek bir suçum vardır, sözkonusu kişileri ihbar etmektir. Kadın başıma mücadele etmekteyim, suçsuzum.” Karakütük’ün adliyede çok sayıda dosyası da bulunuyor. Eski hemşire olan Karakütük, mesleğinden ihraç edildi, buna rağmen özel bir poliklinikte çalışmasını sürdürdü. Karakütük hakkında, yalan beyan, vergi usul kanununa muhalefet” gibi suçlardan 30’un üzerinde soruşturma açıldı.
Köstebek polis Meclis’e atandı
MEZAT çetesine bilgi sızdırdığı iddia edilen polis memuru E.A., karakola sürüldü. Bunun üzerine devreye giren çete üyesi, polisin Meclis’e koruma olarak atanmasını sağladı. Soruşturmayı yürüten diğer ajan polisler, çete lideri olduğu iddia edilen H.G. ile polis E.A hakkında yaptıkları sohbeti de gizli kamera ile kaydetti. Kayıtlara göre çete lideri, olayı şöyle anlatıyor: “Açmışlar seyrediyorlar, bir de hemşerim vardı orada çalışan, yanıma geliyor diye çocuğu oradan görevden aldılar, karakola verdiler. Ben de gittim onu karakoldan aldım. Madem bizim yüzümüzden olmuş, Meclis’e tanıdık bir milletvekilinin yanına verdik. Sivil çalışıyor şimdi daha da rahat.”