Simitle günlük 250 bin kişiye ulaştı Avrupa’da 500 restoranı bulacak

Güncelleme Tarihi:

Simitle günlük 250 bin kişiye ulaştı Avrupa’da 500 restoranı bulacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2010 00:00

Fastfood ve unlu mamuller sektörüne yönelik Nielsen’in yaptığı araştırmada, “favori görülen” ve “tavsiye edilen” markalar arasına giren Simit Sarayı, günlük 250 bin müşteriye ulaşmayı başardı.

Haberin Devamı

Hollanda ve Kıbrıs’ta da yeni şubelerini açtıklarını belirten Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, “2 yıl içerisinde Avrupa’da 500 restoran açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde Yunanistan ve Mekke’de de yeni şubelerimizi açacağıç” dedi.
Pazarda öne çıkıyor
Nielsen tarafından yapılan araştırmaya göre, marka bilinirliği bölümünde Simit Sarayı’nin pazarda öne çıktığına işaret eden Haluk Okutur, şu bilgileri verdi: “Ürün satın alınan fastfood zincirleri sorgulandığında, Simit Sarayı’nın en sık gidilen ve şimdiye kadar ürün alınmış zincir olarak, rakiplerinin önünde olduğu, ayrıca her 4 kişiden 3’ünün halihazırda Simit Sarayı müşterisi olduğu görüldü. Bunun yanı sıra Simit Sarayı’nın reddedilme sayısı yok denecek kadar az. Araştırmaya göre, ‘Fiyatı ne olursa olsun bu markanın ürünlerini satın alırım’ ifadesi en yüksek oranda Simit Sarayı için kullanıldı.”
Ayda 6 milyon adet simit
Türkiye’de 150 şube ile hizmet verdiklerini söyleyen Haluk Okutur, şu değerlendirmeyi yaptı: “2004’te TÜBİTAK ile ortaklaşa geliştirdiğimiz 7 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu merkezi üretim tesislerimizde ayda 6 milyon adet üretim gerçekleştiriyoruz. Simit Sarayı mağazalarını her gün ortalama 250 bin kişi ziyaret ediyor. Dünyanın en büyük fastfood zinciri Mc Donalds’tan bir fazla şube açma amacıyla yola çıkan Simit Sarayı, Hollanda ve Kıbrıs’ta açtığı şubelerle dünyaya açılmış bulunuyor. Önümüzdeki günlerde Yunanistan ve Mekke’de de mağaza açacağız. İki yıl içerisinde yurt içinde 500, yurt dışında başta Hollanda, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri olmak üzere, 500 mağaza açmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

İlk 500’e girip 100 bin çalışana ulaşacağız

KRİZDEN güçlenerek ve hedef büyüterek çıktıklarını anlatan Haluk Okutur, “Türkiye sınırları bize artık dar geliyor. Simit sarayındaki hedefimiz, en az 100 bin çalışanı olması ve kısa zamanda Türkiye’de tüm şehirlerinde, ardından dünyadaki birçok ülkede bulunmak ve daha sonra dünyadaki en fazla restoran zincirine sahip marka olup, ilk 500 şirket arasına girmektir. Şu anda yaklaşık 35 ülke ile görüşmelerimiz devam etmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!