Denetimler çok artacak

Güncelleme Tarihi:

Denetimler çok artacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 12:27

Devlet Bakanı Ali Babacan, vergiler ve diğer konularla ilgili af ve yeniden yapılandırma tasarısını açıklarken, denetim konusunda çok önemli açıklamalar yaptı. Buna göre önümüzdeki dönemde şirketler üzerindeki denetimler çok artacak ve kayıtdışı çalışanların işleri giderek zorlaşacak.

Haberin Devamı

Babacan, yeni tasarı ile birçok şirketin geçmiş dönemle barışacağını ve bu şekilde birçok vergi denetim elemanının da boşa çıkacağını söyledi. Bu denetim elemanlarının ve yeni alınacak 1500 vergi denetimcisinin şirketlerin bugünü ile ilgilenmeye başlayacağını anlatan Babacan, "Bundan sonra takip ve denetim sıklaşacak, denetim baskısı artacak. Çünkü artık denetim elemanlarımızın eli rahat olacak. Ayrıca 1500 yeni vergi denetmeni alıyoruz, bu çok büyük bir rakam. Kayıtdışı çalışanlar açısından bu iş gittikçe zorlaşacak" dedi.

Babacan, vatandaşlara, "Düşüncelerinizi işinizi daha iyi yapmakta kullanın. Nasıl vergi kaçırırım, nasıl ufak tefek avantajlar sağlarım diye düşüneceğinize kurumsal yapılarınızı kurun" tavsiyesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!