Fenerbahçe'ye borsada fark attılar

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeye borsada fark attılar
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 15:08

Üç büyüklerin borsadaki rekabetinde Galatasaray ile Beşiktaş getiri açısından Fenerbahçe'ye fark attı. Lig bitiminden bugüne kadar Beşiktaş hisseleri yüzde 40.8, Galatasaray yüzde 40.5 prim yaptı. Aynı dönemde Fenerbahçe hisseleri ise yüzde 27.2 değer yitirdi.

Haberin Devamı

Transferin en hızlı takımı Beşiktaş'ın arka arkaya patlattığı bombalar İMKB'de de yankı buluyor. Teknik direktör olarak Schuster'i getirmesinin ardından Quaresma'yı tranfer eden ve şimdi de Real Madrid'in kaptanı Guti'de sona yaklaşan Beşiktaş hisseleri hızlı bir şekilde yükseliyor.

Geçtiğimiz haftayı 4.24 liradan tamamlayan Beşiktaş hisseleri bu hafta yükselişine devam etti ve ikinci seansta 5.55 liraya kadar yükseldi.

Sadece hafta başından bu yana yüzde 30'u aşkın prim yapan hisseler sezon kapanışından bu yana da yüzde 40.8 artış gösterdi. Beşiktaş hisseleri sezonu 3.94 liradan tamamlamıştı.

GALATASARAY'IN KASASI PARA DOLDU

Galatasaray ise bu sene aldıklarından çok sattıkları ile adından söz ettiriyor. Mehmet Topal, Emre Güngör ve Uğur Uçar'ın ardından Keita'yı da Katar'a satan Galatasaray'ın kasasına bu satışlardan 16.5 milyon euro girecek. Galatasaray hisseleri  haziran başında ve temmuz başında yaptığı iki sert yükselişle birlikte sezon sonuna göre yüzde 40.5 prim yapmış oldu. Hisselere aradan geçen yaklaşık iki ayda 153 liradan 215 liraya tırmandı.
Â
Fenerbahçe ise üç büyükler arasında en kötü performansı gösteren kulüp oldu. Transfer döneminde sadece üç futbolcu ile anlaşma imzalayan ve taraftarlarını fazla memnun edemeyen Fenerbahçe hisseleri sezon kapanışından bu yana yüğzde 27.2 değer yitirdi. Hisseler 70 liradan 55 liraya kadar indi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE AÇIK ARA EN DEĞERLİ KULÜP

Fenerbahçe'deki bu düşüşe rağmen kulüp halen İMKB'nin açık ara en değerli spor kulübü.

Piyasa değeri 1 milyar 375 milyon TL olan Fenerbahçe'yi, 441.6 milyon lira ile Galatasaray izliyor. Beşiktaş'ın piyasa değeri ise 214 milyon lira seviyesinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!