Güncelleme Tarihi:
Üretimden kaynaklanan konsolide karbon emisyonu da bir önceki yıla göre yüzde 9.1 düşüşle 263 bin 935 tona indi. Konsolide su tüketimi de 2008 yılına oranla yüzde 15.4 azaltılarak 1 milyon 651 bin 710 metreküpe geriledi. Eczacıbaşı Topluluğu’nun, üretimde ton başına tükettiği enerji miktarındaki düşüş yüzde 8.1, üretimde ton başına karbon emisyonundaki düşüş ise yüzde 7.3 oldu.
Şirketleri de tehdit ediyor
Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, sürdürülebilir kalkınmanın sosyal sorumluluktan öteye geçerek zorunluluk haline geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Sürdürülebilir kalkınma konusunda bireylere, devlete ve iş dünyasına önemli görevler düşüyor. İş dünyası iş yapma biçimlerini gözden geçirerek somut aksiyonlar almak zorunda. Sürdürülebilir kalkınma için yeni yönetsel yaklaşımlara ihtiyaç var. Sürdürülebilir kalkınma iş dünyasının ve insan yaşamının gereksinimiyle doğal kaynakların sürdürülebilirliği arasında denge kurmak anlamına geliyor. Doğal kaynaklar azalıyor ancak bu kaynaklara ihtiyaç artıyor. Kaynakların tükenir hale gelmesi, geleneksel üretim biçimlerinde ısrar eden, sürdürülebilir üretim ve yönetim biçimleri üzerine kafa yormayan şirketlerin varlığını da tehdit ediyor.”
Tasarruf 118 milyon dolar kazandırdı
SÜRDÜRÜLE-BİLİR kalkınma ile inovasyon arasındaki ilişkiye de değinen Okşan Atilla Sanön, Eczacıbaşı Topluluğu’nda 1999’dan bu yana çalışanlar tarafından hayata geçirilen ve gerek enerji gerek doğal kaynak tasarrufu sağlayan 197 inovatif projenin Topluluğa katkısının da 118 milyon dolara ulaştığını söyledi.