Boğaz’daki eğlenceye 3 gün gürültü cezası kesildi işletmeler isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Boğaz’daki eğlenceye 3 gün gürültü cezası kesildi işletmeler isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 00:00

Boğaz’daki eğlence mekanlarına yapılan gürültü denetimi sonucunda 8th Hill, Reina ve Sorti’ye sınır değerleri aşmaları nedeniyle 3 gün kapatma cezası verildi. “Müşterimizin yüzde 50’si yabancı” diyen Reina’nın patronu Mehmet Koçarslan, “Kapatma, yabancı yatırımcıyı da ürkütüyor” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Boğazı’ndaki eğlence mekanlarına yapılan gürültü denetimi sonucunda 8th Hill, Reina ve Sortie’ye sınır değerleri aşmaları nedeni ile 3 gün kapatma cezası verildi. Gürültü denetimleri sonucunda 8th Hill, Reina ve Sorti’nin sabaha kadar yüksek sesli müzik yayınına devam ettiği ve sınır değerleri aşmaları nedeni ile kapatma cezası verildiği açıklandı. “Uyarı yapmadan kapatma cezası verdiler” diyen Reina’nın patronu Mehmet Koçarslan, “Akşamüstü saatlerinde İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri gelip eğlence mekanlarını kapattı. Çeşitli fuar, kongre ve iş görüşmeleri için Türkiye’ye gelen bir çok yabancı işadamının rezervasyonunu iptal ettik. Yabancı yatırımcıya durumu anlatamıyoruz. Bu gelişmeler onları da ürkütüyor” dedi.
Uyarı cezası yok
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte rezervasyonlarda da önemli artış yakalandığına dikkat çeken Mehmet Koçarslan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sahil kesimindeki eğlence mekanlarına yabancılar büyük ilgi gösteriyor. Haziran ayında İstanbul’da bir çok kongre, fuar ve iş görüşmesi yapılıyor. Günün yorgunluğunu atmak isteyen yabancı işadamları da Boğaz’da eğlenmek istiyor. Böyle bir durumda rezervasyonlarını iptal etmemiz onları da endişelendiriyor. Yerli müşteriye durumu anlatmak kolay. Ancak yabancıya anlatırken zorlanıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda önce ceza kesiliyordu. 3’üncü defa aynı konu gündeme gelirse kapatma cezası veriliyordu.”
Denetime devam
Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise bölgede gürültü kirliliği ile ilgili denetimlere hız vereceği belirtilerek, “İstanbul’da yapılan denetimler sonucunda 3 farklı eğlence yerine Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nin 24’ncü maddesinin ihlal edilmesinden dolayı kapatma cezası verilmiştir. Bölgede gürültü kirliliği ile ilgili denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.”

Haberin Devamı

Taze ürünler çöpe gidecek

UYARI almadan eğlence mekanlarının kapatıldığını belirten Mehmet Koçarslan, şu bilgileri verdi: “Reina’da 7 adet restoran bulunuyor. Bu restoranlar değerli mönülere sahip. Kapatma cezaları önceden bildirilmeli. Restoran sahipleri de mutfağına alacağı malzemeyi ona göre belirler. Müşteriye taze ürün sunmak için çalışan restoranlarda şimdi bir çok ürün ve balık çeşidi çöpe gidecek. Ceza keserken bunları da düşünmek lazım. Bize daha öncesinden bildirilmiş olsaydı önlemimizi alır, rezervasyon yapmazdık. Şimdi rezervasyonları iptal ediyoruz.”

Haberin Devamı

Sınırı aştık karar  ağır

GEÇTİĞİMİZ hafta sonu Formula 1 heyecanı nedeniyle eğlence mekanlarının da gürültü sınırının aşıldığını açıklayan Mehmet Koçarslan, “Sınırı aştığımızın farkındayız. Ancak Formula 1 gibi bir heyecanı tüm Türkiye yaşıyor. Eğlence mekanlarına gelen yabancılar da eğlenmek istiyor. Sınırı aştık ancak karar çok ağır oldu” diye konuştu.

Sorti: Ani bir karar oldu

Sortie’den yapılan açıklamada da kararın ani olduğu vurgulandı. Sortie’nin açıklamasında uygulamalara saygılı olunduğu belirtilirken, “Bizim için de diğer eğlence mekanları gibi biraz ani bir karar oldu. Ancak yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Uygulamalar neticesinde 3 gün kapalı kalacağız” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!