Borsada hızlı yükseliş

Güncelleme Tarihi:

Borsada hızlı yükseliş
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2010 14:07

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi son 27 ayın zirvesine ulaşarak 57 bin 044 puandan kapandı. Borsadaki yükselişte özellikle yurtdışından gelen haberler etkili oldu.

Haberin Devamı

Dolar ise düne göre yüzde 0.3 kayıpla 1.54 TL seviyesinden işlem görüyor.

Almanya Başbakanı Merkel'in Yunanistan'ın kurtarılması için öncekilere göre daha ılımlı bir açıklama yapması ve Dubai hükümetinin Dubai World'ün borçları için destek vermesi global piyasalarda olumlu bir rüzgar yarattı. Avrupa borsalarında yüzde 12e yakın yükselişler yaşanırken Türkiye'deki yükseliş gün sonunda yüzde 3.46 oldu.

60 BİNE YÖNELEBİLİR

Piyasadaki hareketi değerlendiren uzmanlar, yurtdışı etkisinin yanında içeride yeni Anayasaya yönelik gelişmelerin de özellikle yabancı tarafında olumlu algılandığını belirtiyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir fon yöneticisi, "piyasada anayasa değişikliği satın alınıyor. Anayasa ile ilgili son gelişmeler yabancıyı korkutan bir durum değil. Yeni anayasa içerisinde yer alan ve parti kapatmayı zorlaştıran maddelere yabancı fonlar olumlu yaklaşıyor" dedi.

Haberin Devamı

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, yurtdışındaki yükselişle birlikte İMKB'nin de yukarı tırmanmaya başladığını söyledi. Uskuay, "Bu hareket İMKB'nin bir önceki zirve olan 60 bine ulaşmasını tetikleyebilir" dedi.

YUNANİSTAN İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR ÖNEMLİ 

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, Foreks'de yer alan açıklamasında, "Faizlerin düşük olması ve daha da düşeceğine yönelik beklentiler banka hisseleri başta olmak üzere endeksi olumlu yönde etkiliyor" dedi. Turşucu, 56 bin seviyesinin endeksin mevcut hedefi konumunda bulunduğunu kaydederek, şu şekilde konuştu:

"Bugün veya yarın Avrupa Birliği'nden Yunanistan ile ilgili çıkabilecek sonuçlar piyasalar açısından oldukça önemli olacak. Yunanistan'a yardım ile ilgili somut bir önerinin çıkması halinde, avro/dolar paritesinde yukarı doğru yükseliş olabilir ve piyasalar da bu durumdan olumlu yönde etkilenebilir. Endekste şu aşamada satış yapmak için herhangi bir sinyal yok. 56 bin seviyesinin üzerinde 56400 direncimiz bulunuyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!