İspanya'dan 5 yıllık özel vize müjdesi

Güncelleme Tarihi:

İspanyadan 5 yıllık özel vize müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2010 16:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iş adamları, akademisyenler ve sanatçıların 5 yıl içinde çok girişli vize verilmesine ilişkin İspanya ile mutabakata varıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü gününe giren İspanya ziyaretinden önemli bir vize kararı çıktı. Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine vize konusunda şu açıklamayı yaptı:

"Bizim için çok çok önemli olan vize konusunda özellikle işadamlarımıza  beş yıl içinde çok girişli vize konusunda aramızda mutabakat sağladık. Sadece  işadamlarımız istifade etmeyecek, akademisyenlerimizin istifade etme imkanı da olacak. Bunun yanında sanatçılarımızın istifade etme imkanı olacak. Erasmus ile ilgili öğrencilerimiz de yararlanacak. Bu konuda  mutabakatımız oldu.

Bir diğer yandan bizde  360-370 civarında İspanyol girişimci var. Bizim, İspanya'da 70 kadar  girişimcimiz var. Müşterek olarak 3. ülkelerde yatırımlara girme imkanı olacak.  Bu konuda güzel gelişmeler var. Özellikle enerji sektörüne yönelik attığımız  adımlar var. gerek rüzgar enerjisinde, gerekse güneş enerjisinde hatta hatta  nükleer enerjiyi takip ettiklerini, edeceklerini söylediler. Bunun dışında  ulaşımla alakalı olarak karşılıklı görüşmeler yapıldı.”
       
İTALYA İLE İMZALANMIŞTI

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde benzer bir haber de İtalya'dan gelmişti. İSTANBUL Ticaret Odası ile İtalya’nın İstanbul Başkonsolosluğu arasında imzalanan “Vize Kolaylaştırma Anlaşması”na göre işadamları, İTO’dan alacakları tanıma mektubuyla 5 yıla kadar Schengen vizesi alabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!