"Dış politikamız dost kazanma üzerine"

Güncelleme Tarihi:

Dış politikamız dost kazanma üzerine
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2010 12:45

MOSKOVA'da konferans veren Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Dış politika anlayışımızı dost kazanma, dost üretme, düşman üretme değil, bunun üzerine bina ettik. İlk adımımız çevremizdeki tüm ülkelerle barışı tesis etmek oldu ve bunu başardık” dedi.

Başbakan Erdoğan, Rusya'nın başkenti Moskova'daki temasları kapsamında Moskova Devlet Üniversitesi'nde, “Türk Dış Politikası” konulu konferans verdi. Erdoğan, şöyle dedi:

“Dünyamızda yaşanan değişimin ve gelişimin hızına ayak uydurarak gerekli adımları zamanında atabilmek, bugün karar vericilerin önündeki en önemli görev olarak duruyor. Esasen büyük devlet olmanın gereği de budur. İçinde bulunduğumuz bölgenin, dünyamızın meselelerine ilgisiz kalması mümkün değildir. Zira tüm bu meseleler, doğrudan ya da dolaylı şekilde ülkelerimizi etkiliyor. Komşu bir ülkedeki kriz, bölgemizdeki bir çatışma, terör olayları kaçınılmaz olarak bölgesel istikrarı ve tabii ülkelerimizi de etkisi altına alıyor. Şu anda bir küresel finans krizi yaşanıyor. 2'nci dünya savaşından sonra en büyük ekonomik kriz olarak tanımlanan bir krizin içinden geçiyoruz. Kriz, ABD'de ortaya çıktı ama dalga dalga yayılarak tüm dünyayı etkiledi. Bundan az ya da çok Türkiye olarak bizler de etkilendik. Rusya da etkilendi. Aynı şekilde terörizm, iklim değişikliği, çevre kirliliği, yoksulluk, göç gibi küresel sorunlar da bu krizin etrafında adeta bir tetikleyici durumundadır. Tabii bütün bunlar ülkelerimizi çok yakından ilgilendiriyor.”

Başbakan Erdoğan sözlerinin devamında “Dış politika anlayışımızı dost kazanma, dost üretme, düşman üretme değil, bunun üzerine bina ettik. Ve ilk adımımız çevremizdeki tüm ülkelerle barışı tesis etmek oldu ve bunu başardık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!