THY, 3 milyon Euro’ya resmen ‘Barça’lı oldu

Güncelleme Tarihi:

THY, 3 milyon Euro’ya resmen ‘Barça’lı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 00:00

Türk Hava Yolları (THY) dünya futbolunun üst sıralarında bulunan Barcelona futbol takımı ile üç yıllık sponsorluk anlaşmasını imzaladı.

Son şampiyonlar Ligi Şampiyonu ünvanını da taşıyan Barcelona Kulübü’nün Genel Direktörü Joan Oliver’in yaptığı açıklamaya göre, THY imzalanan özel global sponsorluk anlaşması çerçevesinde Barca’ya yıllık 3 milyon Euro ödeyecek.

Resmi taşıyıcı olacak

THY yetkililerinin FC Barcelona ile sponsorluk için uzun süredir görüştüğü belirtilirken, üç hafta içinde yapılacak resmi anlaşmanın ardından THY’nin üç yıl boyunca Barcelona’nın “Resmi taşıyıcısı” olacağı açıklandı. Barcelona’nın isim haklarını pazarlayan Lander Uzueta’nın geçin cuma günü İstanbul’a gelerek THY’nin Uçuş Operasyon ve Pazarlama departmanından üç yönetici ile anlaşmanın detaylarını görüştüğü belirtildi.

Uçağa Barcelona yazılacak

İspanyol yetkililer, THY’den Şampiyonlar Ligi deplasman maçları ile 2010’da Asya’da düzenlenecek ticari turlar için uçak talebinde bulundu. Barcelona’nın THY’den uçak kiralama talebinde de bulunduğu belirtilirken, kulübe tahsis edilecek uçak üzerine Barcelona takımının logosu konularak uçağa da “Barcelona” isminin verileceği belirtiliyor. THY, Barcelona’nın La Caixa Bank, Estrealla Damm, Nike ve Audi’nin yanısıra beşinci resmi sponsoru olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!