Siemens Sinop-Boyabat Dranaz Tünel ihalesini kazandı

Güncelleme Tarihi:

Siemens Sinop-Boyabat Dranaz Tünel ihalesini kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2008 11:41

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş, 11 milyon dolarlık Sinop-Boyabat Yolu Dranaz Tüneli Elektrik, Elektromekanik ve Otomasyon ihalesini kazandığını duyurdu.

Haberin Devamı

 Siemens'ten yapılan yazılı açıklamada, firmanın, 1998 yılında İstanbul Vecdi Diker Tüneli ile başlayan karayolu tüneli elektrik, elektromekanik ve otomasyon projelerine, son olarak Sinop-Boyabat Yolu Dranaz Tünelini eklediği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ihaleyle birlikte Siemens'in, Türkiye'de yedinci anahtar teslim tünel projesini hayata geçireceği bildirildi.

Sinop-Boyabat Dranaz Tünelinin, 2 bin metrelik tek tüp içerisinde ağır trafik yükü altında çift yönlü çalıştırılacak "ilk" karayolu tüneli olması nedeniyle "önemli bir ayrıcalığa" sahip bulunduğu, tünelin tüm aydınlatma ve havalandırma tasarımıyla, otomasyon altyapısının bu riskli trafik akışı göz önünde bulundurularak tamamıyla "CIE", "PIARC" gibi uluslararası normlara uygun olarak yapılandırılacağı kaydedildi.

Proje kapsamında enerji temini, AG-OG dağıtımı ve transformatör, jeneratör, UPS gibi güç sitemleri, aydınlatma ve tünel havalandırması, havalandırma kontrolü, CCTV, sulu yangın söndürme sistemleri, donanım ve yazılım olarak tüm SCADA ve otomasyon sistemleri, tünel kontrol merkezi ve trafo binaları inşaatlarının, anahtar teslim olarak Siemens tarafından tek bir sözleşme altında gerçekleştirileceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!