Trabzon, fındık ve çaya alternatif tarım ürünü arıyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzon, fındık ve çaya alternatif tarım ürünü arıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2008 00:00

TRABZON Valiliği, fındık, çay ve tütüne bağımlı üreticiyi, daha çok gelir getirici kocayemiş, kokulu üzüm, Trabzon hurması, Yomra elması, likapa gibi ürünler ile süs bitkisi yetiştiriciliğine yönlendirmek için çalışma yapıyor. Vali Nuri Okutan, Trabzon çiftçisinin fındık, çay ve tütüne bağımlı kaldığını belirterek, "Trabzon’da geçmişi olan ve bu bölgede çok rahat yetiştirilen birçok ürün maalesef unutuldu" dedi.

Destek verilecek

Yapılacak iyi bir planlama ve fizibilite çalışması sonucu sadece fındığa ve çaya bağımlı kalmadan yeni alternatif ürünlerin üretilebileceğini ifade eden Okutan, "Alternatif ürünlerin çiftçimize daha çok getirisi olacağına, çiftçimizin daha çok kazanarak milli ekonomiye katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu amaçla, Trabzon’da Tarımda Alternatif Ürün Yetiştiriciliği Projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda yapılan her türlü çalışmaya da destek olacağız" diye konuştu.

Kocayemiş ve üzüm

Okutan, Trabzon hurması, kocayemiş, kokulu üzüm, kivi, karayemiş, Trabzon hurması, Yomra elması, likapa gibi ürünler için başlattıkları çalışmaların olumlu bir şekilde sürdüğünü anlatarak, şöyle devam etti: "Trabzon hurması için Artvin’den 10 bin adet aşılı fide alınacak. Yerli çeşidinden 30 bin tohum elde edilecek. Örnek bahçeler için 2 bin adet fidan satın alınacak. Vatanı Meksika olan kocayemiş meyvesinden 10 bin fidan üretilerek, çiftçilere dağıtılacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!