İTO’da, Kopuz yönetimden koptu Yıldırım ’abi’lik sinyali verdi

Güncelleme Tarihi:

İTO’da, Kopuz yönetimden koptu Yıldırım ’abi’lik sinyali verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2008 00:00

Türkiye’nin en büyük Odası konumundaki 350 bin üyeli İstanbul Ticaret Odası’nda seçim rekabeti erken başladı.

Türkiye genelinde 1 Ocak-28 Şubat 2009 tarihleri arasında yapılması beklenen Oda ve Borsa seçimleri için İTO’da en az üç grup yarışacak. Halen iş başındaki yönetim kurulunun Başkanı Murat Yalçıntaş ile İbrahim Çağlar birlikte hareket edecek. Ancak bu yönetimin etkili isimlerinden Ali Kopuz, bir süre önce kendisine ayrı yol çizme kararı aldı. Ali Kopuz, "Ben mevcut yönetimden memnun değilim. Murat Bey’e ve İbrahim Bey’e artık birlikte hareket etmeyeceğimi söyledim. Önümüzdeki seçimlerde biz arkadaşlarımızla kendi yönetim kurulumuzu oluşturmaya çalışacağız" dedi. Kopuz, Yalçıntaş-Çağlar yönetimini de ağır bir dille eleştirerek, "Biz Mehmet Yıldırım’ın yönetim tarzını beğenmiyorduk ve daha büyük işler yapmak için yürüdük. Ancak 2005’ten beri birçok projeyi elimize yüzümüze bulaştırdık. Bu yüzden de bu yönetimle olmaz" dedi. Kopuz, seçimde eski İTO başkanı Mehmet Yıldırım ile birlikte hareket etmeyeceklerini de belirtti. Yıldırım ise mevcut yönetimin başarısız olduğunu ileri sürdü ve şöyle konuştu: "1970’lerden başlayan bir İTO ekolü vardır. O ekol dışında hareket edince başarılı olamazsınız. Kuşçulu, Erez, Tombak birer ekoldü. Sonuç olarak 2005’ten beri geçen süre içinde bu yönetim hiçbir büyük icraat yapamadı. Hatta kendi aralarında mahkemelere kadar düştüler" dedi. Yıldırım başkanlığa aday olup olmayacağına dair soruya ise şu karşılığı verdi: "Önce meclisin oluşması önemli. Oluşacak meclise bir bakarız. Başkanlık koltuğunda gözüm yok. Arkadaşlar anlaşma zemini bulamazsa ağabeylik yaparım. Elbette arkadaşlar yeni bir yönetim oluşturacak birikime sahip."

Tekrar talibiz

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise yönetime tekrar talip olduklarını söyledi ve 2005’ten beri başta üniversite olmak üzere İTO’nun mevcut kurumlarını hızla büyüttüklerini anlattı. Yalçıntaş, İTO’da hem kalitenin hem de etkinliğin arttığını söyledi. İTO Başkanı olarak bazen ’yurt dışına çok gittiği’ için eleştirildiğini de söyleyen Yalçıntaş, "Biz turistik gezi yapmıyoruz. İTO çok önemli bir kurum ve dünya ile entegrasyonda çok önemli adımlar attık" diye konuştu.

Başbakan çözüm önerisi bekliyor, İTO ne yapıyor

ESKİ İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, İTO’nun eskiden hangi hükümet olursa olsun krizlere çözümler önerdiğini ve krizlerin aşılmasında öncü olduğunu söyledi ve "Esnafa, sanayiciye, tüccara, halka moral aşılardık. Şimdi de Başbakan çözüm önerisi getirin diyor peki İTO ne yapıyor?" diye sordu. Yıldırım şöyle devam etti: "Tayyip Bey ile de bazı önemli projelerde hızlı icraatlar yaptık. Ancak alt tabakadaki bazı siyasiler başbakana karşı beni kullandılar. 2005’teki seçimlerden 1 hafta önce Tayyip Bey’e ’ben istemiyorsanız ayrılayım’ dedim. O ’yok niye ayrılacaksın’ dedi. Tayyip Bey aslında benimle ilgili negatif düşünmüyordu. Ancak son anlarda alt siyasi kadrolarda dedikodular oldu. Biz de bazı beyanatlar vermek zorunda kaldık."

Üniversiteyi büyüttük otelleri tamamladık

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, 2005’ten beri İTO’da her açıdan çok ciddi altyapı çalışması yürüttüklerini söyledi ve şöyle konuştu: "İstanbul Ticaret Üniversitesi için 16 milyon dolara iki bina satın aldık. Kadınlarçeşmesi İlköğretim Okulu’nu yeniden yaptık. Pendik Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’ni inşa ettik. Bağcılar Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni yaptık. İDTM Kompleksi içinde 4 ve 5 yıldızlı iki oteli yap-işlet-devret modeliyle yaptırdık ve 2007’de hizmete açtık. Trabzon DTM’de 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezi inşaatı sürüyor. Eğitim ve sağlık alanında birçok kuruma destek olduk."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!