Petrol sızıntısı Obama’ya ağzını bozdurdu

Güncelleme Tarihi:

Petrol sızıntısı Obama’ya ağzını bozdurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 13:40

ABD Başkanı Barack Obama, Meksika Körfezi’ndeki sızıntı yüzünden ‘kimin kıçının tekmelenmesi gerektiğini’ bilmek istediğini söyleyerek, İngiltere’nin dev enerji şirketi BP’nin üzerindeki baskıyı artırmış oldu. Obama'nın ağzını bozmasında çevre felaketinin çirkin yüzünü ortaya koyan fotoğraflar da etkili oldu.

Haberin Devamı

MEKSİKA KÖRFEZİ'NDE YAŞANAN ÇEVRE FELAKETİNDEN KARELER     

 

OBAMA AĞZINI BOZDU - WEB TV

 

NBC televizyonunda, Salı günleri yayınlanan “Today” adlı programda konuşan Obama, "Uzmanlarla sorun hakkında konuşmak istemiyorum. Biz o bölgedeki insanlara temasa geçiyoruz çünkü o insanlar bu konunda kimin kıçının tekmelenmesi gerektiğini biliyor” dedi.   

 

Bu sözler, ABD tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak gösterilen Meksika Körfezi’ndeki sızıntıya tepki vermekte geç kaldığı için eleştirilen Obama’nın, şimdiye kadar BP’ye yönelttiği en sert eleştiriler oldu. 

        

Haberin Devamı

Obama ayrıca, bu felaketten etkilenen herkesin zararının karşılanması gerektiğini bir kez daha dile getirdi. 

   

HALK HÜKÜMETE İNANMIYOR 

Diğer yandan Washington Post gazetesi ve ABC kanalının ortaklaşa düzenlediği bir anket, ABD’lilerin yüzde 69’nunun hükümetin petrol felaketiyle uğraşma konusunda “başarısız bir işe imza attığına” inandığını gösterdi. 

 

Sızıntının Ağustos ayına kadar tam olarak durdurulması beklenmese de BP son yaptığı açıklamalarla denize sızan petrol miktarının her geçen gün biraz daha fazla kısmını kontrol ettiğine dikkat çekti.

 

Diğer yandan, Washington’da bugün toplanacak olan Kongre üyeleri, BP ve diğer enerji şirketlerinin daha fazla denetlenmesini konu edinecek bir tartışma gerçekleştirecek. 

 

Bununla birlikte, petrol sızıntısının kıyı şeridinin 193 kilometresini etkilediği belirtildi. Louisiana ve Mississippi ile Alabama adalarındaki vahşi yaşam alanlarını mahveden sızıntı, aynı zamanda Florida’nın 1 milyon kişiye iş imkanı sağlayan ve yılda 60 milyar dolar gelir elde edilen kıyılarını da etkisi altına almaya başladı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!