Uzay projesini bakan Yardımcısı Yılmaz’a anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Uzay projesini bakan Yardımcısı Yılmaz’a anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 17:44

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deney arasında yer alan projenin sahibi Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ve proje koordinatörü öğretmenleriyle bir araya geldi. Öğrenciler, Gezeravcı tarafından uzayda test edilecek olan "Propolisin Antibakteriyel Etkisi" (PRANET) projesi hakkında Yılmaz'a bilgi verdi.

Haberin Devamı

Bakan Yardımcısı Yılmaz, Muş Millî Eğitim Müdürlüğünde öğrenciler Zeynep Nehir Çamlıca, Dilşah İmran Avcı, Baver Bedirhan Bingöl ve Proje Koordinatörü Öğretmen Birsen Geçer'le buluştu.

GELECEKLE İLGİLİ UMUTLARIMIZ ARTIYOR
Yılmaz, burada yaptığı açıklamada; "Çocuklarımız, bu deneyin nasıl gerçekleştirileceğine dair ilk astronotumuz Alper Gezeravcı ile TÜBİTAK ve Türkiye Uzay Ajansında çalışmalar yaptılar. Sonrasında uzayda bunun nasıl gerçekleştirileceği üzerine istişarelerde bulundular. Sonucunda bu deney uzayda gerçekleştirilecek. İnanıyorum ki bu yavrularımız Türkiye'mizin yüzyılını inşa edecek. Ülkemiz adına, geleceğimiz adına, insanlık adına çok umutluyuz. Bu yavrularımız gelecekle ilgili umutlarımızı daha çok artırıyor" dedi.

İLK VERİLER YAKINDA GELECEK

Haberin Devamı

Proje Koordinatörü Geçer de birkaç gün önce Türkiye için tarihî bir an yaşandıklarını belirterek şunları kaydetti: "İlk astronotumuz uzaya gönderildi. Şu anda deneyleri yapmaya başladı. Bugün bizim deneyimizin sırası, PRANET deneyi bugün uygulanacak. Bundan dolayı çok heyecanlıyız ve merak içindeyiz. Yaklaşık 2 yıldır bu deney üzerinde çalışmalar yürütüyorduk. Artık Alper Gezeravcı tarafından Uluslararası Uzay İstasyonunda deneyimiz gerçekleştirileceği aşamadayız. Kısa süre sonra ilk verilerimizi elde etmeye başlayacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!