Üniversitelerin Omikron kararı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerin Omikron kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2022 07:00

Yeni varyant Omikron’un etkisiyle vakaların tırmanması, final sınavları dönemine giren üniversitelerin de yeni kararlar almasına neden oldu. YÖK, sınavların yüz yüze mi yoksa uzaktan mı yapılacağı kararını üniversitelere bırakmıştı. Onlar da kararlarını verdi. İşte bazı okulların final kararları...

Haberin Devamı

AREL'DE SINAVLAR ÇEVRİMİÇİ: Arel Üniversitesi, güz dönemi final sınavlarının çevrimiçi yapılacağını şu açıklamayla duyurdu: "Sevgili öğrencilerimiz üniversitemiz senatosu tarafından COVID-19 vakalarındaki artış göz önünde bulundurularak üniversitemizde ortak verilmekte olan dersler ile listesi Öğrenci Bilgi Sisteminizde duyurularda yayınlanan önlisans ve lisans derslerinin 2021-2022 güz dönemi final ve bütünleme sınavlarının çevrimiçi yapılmasına karar verilmiştir. Final sınavı çevrimiçi yapılacak olan derslerin sınav planlaması nedeniyle tüm derslerin 2021-2022 güz dönemi final takvimi yeniden düzenlenecektir."

İTÜ HİBRİTE GEÇTİ: İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) hibrit eğitime geçme kararı aldı. 2021-2022 güz yarıyılı sonuna kadar uygulanacak karar kapsamında, öğretim elemanları dersi sınıfta anlatacak. Öğrenciler dersi isterlerse sınıfta, isterlerse uzaktan takip edebilecekler. Yarıyıl sonu sınavları ise yüz yüze yapılacak.

Haberin Devamı

BOĞAZİÇİ’NDE KARAR HOCALARIN: Boğaziçi Üniversitesi 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini, talep doğrultusunda etkinliklerin erteleneceğini duyurdu. Dönem sonu sınavların yapılış biçimi ise dersi veren öğretim üyesinin kararına bırakıldı. Rektörlük tarafından zorunlu bir uygulama olmadığı için dersi veren akademisyenin kararına göre sınavlar yüz yüze ya da çevrimiçi yapılabilecek.

HACETTEPE YÜZ YÜZE: Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, final sınavlarının yüz yüze yapılması kararına artan vaka sayılarından tedirgin oldukları için tepki gösterdi. Üniversite yönetimi Hürriyet’e yaptığı açıklamada öğrenci ve personelde vaka sayıları ile temaslı sayılarının değişken olduğunu belirterek, “Maske, mesafe ve hijyen kuralları alınarak final sınavları yüz yüze yapılacak. Kararda değişikli söz konusu değil” dedi.

KOÇ UZAKTAN: Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022’ye kadar Tıp ve Hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer tüm derslerin çevrimiçi yapılmasını kararlaştırdı. Üniversite, iki haftalık çevrimiçi sürecin ardından 10-21 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacak final sınavlarının da çevrimiçi düzenleneceğini duyurdu.

Haberin Devamı

MSÜ’DE SEYRELTİLMİŞ EĞİTİM: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, derslerin uzaktan, sınavların ise yüz yüze yapılmasına karar verirken, atölye ve sahneler seyreltilmiş olarak kullanılabilecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi ise yeni karar alınma ihtimali olduğunu belirterek “Üniversitenin sağlık kurulu her pazartesi toplanarak karar alıyor. Geçen pazartesi alınan karara göre uygulamalı olmayan dersler çevrimiçi yapılıyor, finaller yüz yüze yapılacak. Ancak önümüzdeki pazartesi yeni kararlar alınabilir” dedi.

SABANCI’DA  SINAVLAR ONLINE: Sabancı Üniversitesi sınavların online olarak yapılacağını belirterek, “Sabancı Üniversitesi olarak öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını çok önemsiyoruz. Kampüsümüzdeki vaka sayılarını hızlı antijen testleri yardımıyla sürekli olarak izliyoruz. Kampüsümüzdeki vakaların son dönemde artış göstermesinden dolayı final sınavlarımızı 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren online olarak gerçekleştirme kararı aldık” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

‘YÜZ YÜZE’DEN VAZGEÇMEYENLER

ODTÜ, Marmara, Hacettepe, Yıldız Teknik, 9 Eylül, Ege, Ankara, Atatürk, Eskişehir Anadolu, Osmangazi, Konya Selçuk, Yeditepe, Özyeğin, ve Atlas üniversiteleri dönem başında karar verdikleri gibi hibrit eğitime devam ederken, sınavlarını yine dönem başında belirlendiği gibi yüze yüze yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!