Üç üniversite için rektör adayı ilanı

Güncelleme Tarihi:

Üç üniversite için rektör adayı ilanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 17:19

YÖK, Dokuz Eylül, Erzincan Binali Yıldırım ve Marmara üniversiteleri için rektör adayı ilanına çıktı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Dokuz Eylül, Erzincan Binali Yıldırım ve Marmara üniversitelerine yapılacak rektör ataması için aday arıyor. YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, ilgilenenlerin 8-19 Haziran arasında YÖK Başkanlığı’na başvuruda bulunması gerekiyor.

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacaklarda;
‘Profesör’ olarak en az üç yıl görev yapmış olmak, Devlet Memurları Kanunu’nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir hali bulunmamak, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olmak şartları aranıyor.

Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, herhangi bir devlet veya vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değil. Başvuru dilekçesiyle birlikte YÖK’ün internet sitesindeki duyuruda sunulan formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesinin yer alması gerekiyor. Adaylar sadece bir üniversitenin rektörlüğü için başvurabilecekler. Başvurular bizzat veya posta ile YÖK Başkanlığına yapılabileceği gibi, ‘rektoraday@yok.gov.tr’ adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!