‘Hayal Ortağım’a önemli ödül

Güncelleme Tarihi:

‘Hayal Ortağım’a önemli ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 12:08

Kar amacı gütmeyen uluslararası liderlik okulu YGA’nın (Young Guru Academy) görme engellilerin haber, köşe yazısı, kitap okuma gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerçekleştirdiği Hayal Ortağım projesi Global Mobil Ödülleri’nde (GSMA) ‘Erişilebilirlik’ kategorisinde birinci oldu.

Haberin Devamı

Duygu Kayaman’ın hayata geçirdiği ve 100 bini aşkın görme engellinin kullandığı Hayal Ortağım uygulamaları dünyanın en önemli GSM ödülleri arasında gösterilen Global Mobil Ödülleri’nde (GSMA) ‘Erişilebilirlik’ kategorisinde birinciliğe layık görüldü. YGA ve Turkcell’in iş ortaklığı ile hayata geçen proje proje, 2014’te GSMA’de ‘Toplumsal ve Ekonomik Gelişme’ kategorisinde birinci olmuştu.

Barcelona’da gerçekleşen törende ödülü Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu aldı. Mobil dünyanın en iyilerinin seçildiği Global Mobil Ödülleri’nde ödüle layık görülmekten gurur duyduklarını belirten Kaan Terzioğlu, “Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata daha aktif katılmalarına destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Cepten Sesli Betimleme ile görme engelli bireylere keyifli bir sinema deneyimi sunarken onların sosyal yaşamlarını da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bizim için aldığımız bu ödül, servisimizin amacına ulaştığının göstergesi” dedi.    

Haberin Devamı

Hayal Ortağım’ın projesini hayata geçiren Duygu Kayaman ise, ödülün birlikte çalışma sayesinde kazanıldığını dile getirerek, “Bu proje eğer bireysel olarak ilerleseydi bu başarı mümkün değildi. GSMA’den aldığımız ikinci ödül ve bu Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. YGA adına çok mutluyum, gurur duyuyorum” diye konuştu. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!