‘Dersimiz Futbol’

Güncelleme Tarihi:

‘Dersimiz Futbol’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 14:07

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında 2023 Eylül’de yapılan iş birliği ile uygulanmaya başlanan Dersimiz Futbol Projesi’nin bilgilendirme toplantısı İstanbul Riva’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Küçük yaştan itibaren çocuklara futbol kültürünü aşılamak, sportif anlamda gelişimlerine katkı sağlamak için başlatılan ‘Dersimiz Futbol’ projesinin, 22 Eylül 2023’ten bu yana geçen süreçteki etkilerinin anlatıldığı basın toplantısı, İstanbul Riva’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, projede yer alan 500 öğrencinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Futbol Gelişim Projesi İl Koordinatörleri ve üniversite rektörleri katıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘Dersimiz Futbol’

Haberin Devamı

AKADEMİK BAŞARIDA FİZİKSEL AKTİVİTE
“Spor kültürünün, spor ahlakının değişmesi ancak eğitim öğretim ortamlarıyla mümkün olur. Bu nedenle bu projeyi önemsiyoruz. Bilimsel araştırmalar, akademik başarı için çocukların fiziksel aktivite yapmasının elzem olduğunu gösteriyor.

‘Dersimiz Futbol’
OECD ÜLKELERİNDE STK’LAR EĞİTİMİN İÇİNDE
OECD ülkelerindeki eğitim öğretim ortamındaki başarılarla Türkiye’yi kıyaslıyoruz. Bahsedilen ülkelerin tamamında sivil alanların eğitim öğretim sürecine katkısı Türkiye’nin katbekat üstünde. STK’lar yüzde 40’a yakın eğitim ortamının içerisindeler. Bizde bu rakam yüzde 5’lerin altında. Bize katkı veren bütün STK’lara teşekkür ediyorum. STK’larla birlikte çalışmaya, protokol imzalamaya devam edeceğiz.

SPORTİF VE AKADEMİK EĞİTİM BİR ARADA
Tematik liseler kapsamında spor liseleri kurmuştuk. Lisenin sanat eğitimi için geç olduğunu düşünerek müzik ilk ve ortaokulu projeleri başlattık. Bu konuda ortak çalışabileceğimiz paydaşlar varsa sportif ve akademik eğitimin bir arada verileceği okul türleri için de harekete geçebiliriz.

‘Dersimiz Futbol’
SPOR SALONU YAPILAN OKULDA BEDEN DERSİ ARTAR
Bizimle çalışmak isteyen her türlü federasyonla çalışmaya açığız. Gençlik ve Spor Bakanımız spor aktivite gibi derslerin artırılması gerektiğini söyledi. Ben de buradan Sayın Bak’a diyorum ki; 56 bin okulumuz var. Önüne spor salonu yaptığınız her okulda beden eğitimi derslerinin sayısını artıracağımızı taahhüt ediyorum . Bahçesine yüzme havuzu yaptığınız her okulumuza seçmeli yüzme dersi koyacağız.”
‘Dersimiz Futbol’
BAŞLAMA VURUŞU BAKAN TEKİN’DEN
Basın toplantısı sonrasında TFF tesislerinde bir gösteri maçı düzenlendi. Milli formayı taşıyan miniklerin maçının başlama vuruşunu Bakan Tekin ve TFF Başkanı Büyükekşi yaptı. Daha sonra Hamit Altıntop, Selçuk Şahin ve Gökhan Gönül de oyuna girdi.

Haberin Devamı

‘Dersimiz Futbol’
BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİNİ ARTIRMANIZI İSTİYORUZ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: “Daha önce yetenek taraması yaparak 4.5 milyon çocuğumuza ulaşmıştık. Bu çocuklarımızı ilgili branşlara yönlendirdik. Yine okul spor kulüpleri kurmaya devam ediyoruz. Sadece İstanbul’da 3 bin okul spor kulübü kurduk. Sayın Milli Eğitim Bakanım, beden eğitimi derslerini artırmanızı istiyoruz. Daha çok beden dersi, yüzme dersi istiyoruz. Lütfen bunu dikkate almanızı rica ediyorum. Obezite artıyor. Spor oldukça önemli. Onun için herkesi spor yapmaya, yüzmeye davet ediyoruz. Spor kültürünü artırmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

HEDEF 2 MİLYON 400 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK
TFF Gelişim Direktörü Oğuz Çetin Futbol Gelişim Projesi’nin gelişimini ve hedeflerini şöyle anlattı: Bireysellikten, teknoloji bağımlılığından, obeziteden uzak, spor ahlakını benimseyen çocuklar yetiştirmek için gerçekleştirilen, okul futboluna yönelik bu proje FIFA ve UEFA tarafından da destekleniyor. 20 milyonun üzerinde çocuk ve gence sahibiz. 2023 Eylül’de, 100 bin çocuk hedefiyle 16 ilde 640 ilk ve ortaokulda başlayan projede; ilkokullarda 200 bin, ortaokullarda 280 bin öğrencimizin katılımı sağlandı. Amacımız her sene bunu büyütmek. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bunu 41 ile çıkarmak bu kapsamda 1640 ilk ve ortaokulda 512 bin ilkokul öğrencisine, 717 bin ortaokul öğrencisine ulaşmak. 2025-2026 eğitim takviminde 61 ilde bir milyon 800 binden fazla, 2026-2027’ de ise 81 ilde 2 milyon 400 binden fazla öğrenciye ulaşmak istiyoruz.

BAKMADAN GEÇME!